Komentari na vest

Ništa od finala za Orliće: Francuzi idu u borbu za evropsko zlato

K

Kakvo bre finale

pre oko 1 mesec

Koje finale kada divljaju pogotovo mali Danilovic 40 minuta. Ko uopste sekektira te mladje kategorije mislim i na trenere.
S

Smislov

pre oko 1 mesec

Mi nikada da priznamo da je neko bolji. Uvijek smo mi bolji, i kada izgubimo onda je kriv trener inače bi ih naši trebali dobiti 20 razlike. Francuzi su bar sinoć bili bolji u svemu, zreliji, organizovaniji, raznovrsniji u napadu. Čini mi se da bi nas pobedili i večeras i sutra, i idućeg petka i to sa većom razlikom. Oni su dominantni u skoku, i od jednog napada imali bi dva ili tri napada zbog skoka u napadu. Mi igru pod košem u napadu nismo ni imali, jer su izgleda naši momci svjesni tog našeg nedostatka. Jednostavno njihova košarka mnogo više liči na seniorsku, a u našoj još uvijek ima dosta toga mladalačkog, ako ide šut iz vana super, ako ne ide, onda ništa.
e

ercov

pre oko 1 mesec

Molim te, procitaj to sto si napisao i valjda ces shvatiti koliko si kontradiktoran.
S

Soichiro

pre oko 1 mesec

Sebi nost je losa osobina i nemojte to skrivati davanjem slobode.. Selekcija sutra se uci...Drezgic ima individualne treninge od 12 godina.. I nije talenat koliko je uvezban... Igrao je od mladih pionira po30 minuta a neko je trpeo... Ista prica i za danilovica...svi pricaju o poenima, ne o procentu sutra... Ne o ukradeni loptama... Jel avramović igrao za juniorsku ili kadetsku reprezentaciju... Ko je igrao... Ko je to tada bio veci talenat.
I

Immobile

pre oko 1 mesec

Od 10. godine radi individualno sa Dejanom Srzićem u OŠ Drinka Pavlović, OŠ Đuro Strugar i sportski centar Šumice, dok je još bio koliko toliko Susla. I posle treninga ide na teren da šutira i on i rođeni brat Lazar su imali ogromnu ljubav prema košarci, ogromnu koju im je usadio otac. Otac je gospodin čovek koji nije pravio pritisak deci, bio je uz njih ali nije bio bolesno ambiciozan, usadio im je ljubav prema košarci i želeo je da igraju. Savo ima neviđenu radnu etiku, neviđenu. Na sve to je i pretalentovan. U ovom uzrastu Savo nije bio dominantan kao danas jer je bio mali, fizički je kaskao. Još mu je trener bio Aleksandar Glišić čije su metode rada dosta teške, nije prilagodljiv, na sve to je i jako loš psiholog.
Н

Не готивим везаре

pre oko 1 mesec

Кад ме питају шта значи појам слобода ја покажем слику Даниловићевог сина. Момак се испуцава као на тренингу, а тренер у фазону браво мајсторе, идемо рука, ајмо легендо. Игра се игре ако додам лопту да ми умре мајка.
L

Lusiliu

pre oko 1 mesec

Koji bezobrazluk pomešano sa odsustvom bilo kakvog smisla za igru,ide kontra 4 -1..on umesto da pusti loptu stane i igra jedan na jedan.... Da imamo trenera mesto ovog podanika otiraca kako god...ovo dobijemo 10 razlike lagano... Izbaciš privatnika napolje....trojke 8-1.....
K

Kalabasas

pre oko 1 mesec

Ovde pojedinci dodju i pune statistiku,međutim ono što se u realnoj košarci gleda što manje prodatih lopti,rezonska selekcija dodavanja ,suta, Pas pravovremen to od njih niko nema drve loptu,bacaju u bunar ,a jedan najedan smešni... Kasno za bilo kakve ispravke...
e

ercov

pre oko 1 mesec

Na nacionalnom nivou ovim klincima fali kosarkasko vaspitanje i osoba strucna u radu sa njima jer vecina poseduje zavidan talenat dok na terenu deluju kao razularena banda bez iole smisla za timsku kosarku. Ubedjen sam da bi ove Francuze razbucali sa dvasdeset razlike samo da je uve nase talente vodio neko ko stvarno zna svoj posao.
n

nazadna gubernija lopova

pre oko 1 mesec

a tek da zemlju vodi neko ko zna svoj posao..
S

Shekymax

pre oko 1 mesec

Ovo je bilo tužno za gledanje... baš očajna igra... možda je to normalno za mlađe kategorije ali ovo je izgledalo kao da su promašili sport... Očajan šut za 2 poena 4/18 (22%) i to pogoci iz kontri, duplo više šutnutih trojki 14/36 jer KRŠTENU AKCIJU NISMO MOGLI DA NAPRAVIMO pa smo samo trojke i šutirali, ali smo neke mašili i za pola metra,... a šta tek reći na 20 izgubljenih lopti!? Neverovatne greške u vođenju lopte, i pogotovo u dodavanjima kao da su tek počeli da treniraju... Ni Francuzi nisu bili ništa bolji... antikošarka na delu, a ovo je bila polufinalna utakmica... nije mi jasno. Možda su moja očekivanja prevelika, možda je ovaj nivo košarke (neiskusno i sa dosta grešaka) normalan za ovaj uzrast - izvinjavam se ako je tako i ako nisam dovoljno upućen...
А

АКИ

pre oko 1 mesec

Максимум овог тима.Мечеве рјешавају добри индивидуалци а овде је једини Бјелић тај али му треба помоћ. У овом узрасту није лако направити праву селекцију.Наш U18 тим је прије 2 год изгледао много лошије него ови садашњи U16. једва се спасили испадања у Б дивизију.Промјењен је скоро цио тим ,неки су доста напредовали Димитријевић,Костић,Дрезгић и сад дјелују доста добро.Ко зна можда и у овој генерацији искочи неко ко није ни би овде.
Z

Za Aki

pre oko 1 mesec

Ae cuti tu boske, i na svoje portale, vidi sta radi zmaj od szipova.
H

Heey

pre oko 1 mesec

Timski duh je uvek nasa prednost bila.
M

Mile koji mile

pre oko 1 mesec

Koga briga. Dok je Zvezde i talenata poput Lazarevića, Lazića, Mitrovića, Ilića, Davidovca, Plavšica, budućnost reprezentacije je svetla.
1

1389лб

pre oko 1 mesec

Све звездина школа🤣
M

Mile koji mile

pre oko 1 mesec

Koga briga. Dok je Zvezde i talenata poput Lazarevića, Lazića, Mitrovića, Ilića, Davidovca, Plavšica, budućnost reprezentacije je svetla.

Dorcolac

pre oko 1 mesec

Gde su vasi talenti ? Rumeni sve oterao
V

Vitez Konjanik

pre oko 1 mesec

A hoćete da igrate na individualni kvalitet pojedinaca u timu, koji divljaju, i ne znaju da dodaju loptu? Evo ga rezultat protiv fizički nadmoćnije Francuske, a ti treneru forisiraj igranje 1 na 1 i nerezonske nba šuteve, a ni bronzu nećete osvojiti. I četvrto mesto vam je dobro, kako igrate!
Z

Zigmund

pre oko 1 mesec

Alo momak opusti se, ovo su deca, a deca treba da se igraju. Besmisleno je da deca budu robovi taktike. Smisao tih mladjih selekcija nisu medalje vec da svaka po mogustvu izbaci nekog za seniorsku. Kad jedna generacija izbaci 3 igraca za seniorsku to je mnogo vise od zlata. Secam se neke generacije 82 ili 83, na prvenstvima svim do 18g sve zlato do zlata i to sa dvocifrenom razlikom, ali ne da nisu dali nijednog seniorskog, nego nije izasao ni ozbiljan igrac za domacu ligu sem donekle Gajic.
C

Cacani

pre oko 1 mesec

Ma jok, sad ce Immobile strucnjak da ti izanalizira, klasican cacanin, kako je ovo jedini trener gde se vidi igra, sistem, uloge itd.. Ajde Immobile analiziraj tvoje doktorsko misljenje da se loze ljudi malo kako si pametan, odlicno podeljene uloge da je Bjelic tapka do Madrida i nazad, i da igra sa 4 beka i jednim centrom od 201cm? Tipicna cacanska kosarka.
V

Vitez Konjanik

pre oko 1 mesec

@Zigmund Zigmunde, stariji sam od te dece dve godine, dakle ja sam mlađi punoletnik, i pratio sam moju generaciju u18, koja je imala mnogo više smisla nego ova. Da se nije povredio Bošnjaković, igrali bi smo ponovo produžetke kao sa Izraelom, ali se desio peh, i eto nas na drugom zadovoljavajućem mestu. Ova generacija je totalno drugačija, sa puno umišljenih zvezdica, i očajnim trenerom, koji ih pušta da igra divljacku run n' gun "šarkuko", a to nikako ne valja, pogotovo kada igraš za svoju DRŽAVU, čiji su senioru drugi na svetu, koji umalo nisu pobedili izuzetno jak tim SAD upravo TAKTIKOM čarobnjaka Pešića, jer da su igrali sa njima run n' gun basket, izgubili bi ponovo 30 razlike, kao u one dve utakmice, gde smo ipak i očigledno skrivali karte i taktiku. Taktika se uči od OSMOG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE, i ja je trenutno imam u mom košarkaškom klubu (treniram košarku), imamo akcije, igramo kombinovanu odbranu, zonski presing, zonu koju menjamo ili opet kombinovanu zonu, akcije pozivaju plejmejkeri, i to MORA DA SE POŠTUJE, inače sleduju sankcije. Imamo i mi u klubu odlične individualce, i oni rešavaju utakmice, ali se ne iživljavaju 20 sekundi nad loptom kao Vuk Danilović, već poštuju taktiku, i akcije koje se i prave da oni završavaju. Dakle, ako hoćeš da izrasteš u Bogdana Bogdanovića, moraš da učiš SVE, i da se podrediš ekipi, a ne da divljaš kao Bjelić, i da rokaš ličnu statistiku, i da tako igraš sve mlađe kategorije, pa da na kraju završiš kao Stefan Peno, koji je u mlađim selekcijama kidao (moj najstariji brat mi je pričao, a i gledao sam neke stare snimke na fiba kanalu), i na kraju se vratio u BKK Radnički, i potpuno nestao sa višeg ranga košarke! Ali nije on jedini, eto i Pecarski, ali i još mnogi drugi. Dakle dragi gospodine, ne postoji "robovanje taktikom", već samo učenje svega kada si klinac, jer mi nismo Amerika ili Francuska, pa da se oslanjamo na vanserijske atlete, ili šutere koji pogađaju sa 9 metara preko četvoro ruku! Ovakva igra ovih kadeta ne vodi ničemu, a drugi igrači pored pojedinih što se iživljavaju pate, i vrlo brzo mogu nestati sa košarkaške mape.
Z

Zigmund

pre oko 1 mesec

E pa vidis ja sam malo starija skola i dok sam trenirao kosarku igrali smo prvenstva sa jednom akcijom i jos jednom prilikom izvodjenja auta. Mozes ti nekom igracu praviti akcije do sutra, ali dzaba, evo ti primer Micica i Avrama, jednostavno ne znaju da podele pas iz izlaznih kretnji kao Jovic, uvek kasne tu jednu sekundu nego asistencije prave na kontrama i zaletanjem ka kosu pa kad su udvojeni onda pas. Za razliku od njih Jokicu je to urodjeno, ima bolji pregled od obojice zajedno, to ni jedna taktika ne moze da promeni. Odbrana je nesto drugo i to moze da se nauci. Spomenuo si Bogdanovica, nadji snimke kad je igro kod Jakovljevica u Zitku, rekao bi odmah divljak. Ne, nego je dobio slobodu u igri, a to znaci da je trener prepoznao talenat kod njega. Najbolje su utakmice sa Tegijevim komentarom gde on konstantno ponavlja ovaj mali ce biti igracina. Tek kasnije pravi trener treba da ga kanalise, da mane svede na minimum, a kvalitete da ponavlja u kontinuitetu. I jos nesto kosarka se sve vise svodi na jedan na jedan (i evropska), pa gde ces videti kako resava takve situacije i cita protivnicku odbranu nego dok su jos mladi.
M

Miske Martinovic

pre oko 1 mesec

@Zigmund Kosarka se sve vise svodi 1 na 1, to je istina, ali ne mozes da igras 1 na 1 sa fizicki jacim i brzim selekcijama nego sto si ti. Primer ti je Francuska, odigraj sa njima "trci i sutiraj", i izgubices glatko, odigraj sa Amerima, izgubices jos mnogo gore nego protiv Francuza. Ovo vazi za mladje kategorije, gde su nasa deca slabija sa fizikom i atletikom od Francuza i Amera, pa i Spanaca, koji su puni stranaca. U seniorima si video kako taktika zaustavlja tu divlju kosarku, jednostavno dobro trcanje nazad, teras protivnika na pozicionu igru, kombinujes odbranu, i umrtvis ih za desetak-petnaest poena. E, sad, to sto Ameri pogadjaju kao Kari sa 10 metara zmureci, to je klasa, a i vezbanje, plus daleka trojka i pomalo stil igre Amera, koji su ipak iznad svih na svetu. Francuze bi ipak onakvom pripremljenom taktikom Pesica glatko pobedili sa desetak razlike. Bogdanovica sam ja gledao kao klinac, doduse u mladjim selekcijama Srbije, ne u Zitku, i bio je svakako podredjeniji timu, nego ovi momci iz U16, nije bas divljao igrajuci za Srbiju. Pogledaj kako su popunjene kolone nasih seniora, i sve ce ti biti jasno kako treba da se igra danasnja kosarka. Ovo je ipak izivljavanje dece od 16 godina, i ne valja ovako da igraju, ali dobro.
D

Dipl.smeker

pre oko 1 mesec

Bravo momci, uzivao sam citajuci vasu razmemu misljenja, cak sam se i vratio da jos jednom procitam. Lepo, kulturno, bez pljuvanja, strucno, e zato forum i sluzi. Bolji ste od pisca ovih refova, svaka cast.
I

Immobile

pre oko 1 mesec

@Cacani Što se zakačiste svi za Immobilea, hahahahahaha? Immobile je pogodio 90 posto stvari kako u srpskoj košarci tako i u međunarodnoj. Npr, rekao sam u januaru da Duško Ivanović neće igrati plej of španske lige i decidno se držao toga, pričao sam i japanskoj ligi u Aprilu kako će ove godine biti jača i plate će eksplodirati i ta informacija bika tačna pre svih silnih novinarčića, kao što sam pogodio da ćemo ovu utakmicu izgubiti. Nisam iz Čačka, sa Čačkom imam veze, taman kao sa Japanom ali dobro. Da si gledao utakmice od starta, kako smo izgledali u grupnoj fazi imao bi sličnu konstataciju kao ja. Verovatno nisi, ali za ovo danas si upravu, a kada je neko upravu onda se to tako mora i reći. Očajno vođena utakmica, dok su Francuzi bili manje očajni. Pobedila je manje lošija ekipa, ali Francuska je generalno u ovom uzrastu fizički daleko, daleko iznad nas. Naravno da Bjelić mora da ima najveći kredit zato što je najbolji igrač na svojoj poziciji u Evropi, šta da neće možda da igra 15 minuta i da ne bude protagonista i lider. Jedino što bih ja zamerio selektoru keoz čitavo prvenstvo neigranje Bikića i Zelića koji su ozbiljni prospekti, ali i zato postoji određeno opravdanje pogotovo za jučerašnju utakmicu, a to je da ne mogu antropološkom građom i fizički da isprate. To je jedina zamerka kao i jučerašnje vođenje utakmice, ona nije toliko loše pripremljena, ideja je bila dobra da se igra sporije da se uđe u mirnu košarku, tajm auti su bili kasni, igra nedefinisana... Ali kao što i rekoh izgubićemo ovo danas, ova deca su 20 dana bila zajedno i ovo im je prvo ovakvo okupljanje, nisu fizički predominantna, nisu aksceleranti već su pretalentovani i perspektivni. Oni su se tek ove godine susreli sa kombinovanim odbranama, zonskim presiznima, napadima na iste, pikom na lopti i bili su prateća generacija u kadetskoj košarci, mi smo jedina država u Evropi gde kadeti kao prateći idu Eurobasket do 16 godina, umesto da se godište pomeri za godinu kao što je svugde u Evropi ... Kada se sve sabere i oduzme, ovo je odličan uspeh i ovaj trener koji je imao jako malo vremena, prvo takmičarsko okupljanje je uradio dosta. Ovo juče je loše vodio i to je nažalost bilo tako. Vidim da dosta vas žuljaju moja mišljenja i analize, zato što su komentari istiniti i udaraju tamo gde treba. Eto onaj @mesetar tako se potpisuje se javljao na svaki moj komentar, naravno po zadatku. Ovaj čovek nije po zadatku, ali ušao je potcenjivački i jedva je čekao krah iako sam ja rekao da mi imamo slabe šanse sa Francuskom, a u privatnim razgovorima sam govorio da ćemo izgubiti. Postoji dosta svedoka. Mene ne mogu komentari raznih tipusa da uzburkaju ili da je dovedem određenu sumnju u moje znanje, pa to ne može da se desi. Ja sam čovek koji gleda košarku od Južne Amerike do Azije i to vrlo detaljno i ne može sada da se pojavi određena vrsta ljudi koja će meni da poljulja samopouzdanje. Ovaj čovek nije poslat po zadatku, a bilo je takvih pa su menjali imena, ali po tekstu i njihovom načinu izražavanja vidim da su isti ljudi u pitanju. Ali dobro, to su mane demokratije i tehnološke revolucije koja je i dalje u toku, svako ima pravo na svoje mišljenje i svako može da napiše šta hoće ma koliko nerelevantan i needukovan bio. Ako je neko kritikovao i napadao struku i nerad, to sam ja. Bez bilo kakve protekcije, uvek nezavisan i spreman na borbu protiv uhlebljenika, neznalica i politički igračica.