Vuk Danilović (©FIBA)
Vuk Danilović (©FIBA)

Ništa od finala za Orliće: Francuzi idu u borbu za evropsko zlato

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 21:56

Izabranici selektora Vladimira Zlatanovića poklekli posle neizvesne borbe rezultatom 60:67. Sutra ih od 17.30 čeka borba za treće mesto protiv domaćina Grčke

Častan otpor su pružili kadeti, ali nisu uspeli da se dočepaju finala Evropskog prvenstva za košarkaše do 16 godina koje se održava u Grčkoj. Bolji od našim momaka bili su Francuzi koji su ozbiljno morali da se narade ne bi li uknjižili trijumf rezultatom 60:67 (22:19, 14:18, 11:14, 13:16). Tako oni idu u borbu za zlato gde ih sutra (20.00) čekaju vršnjaci iz Španije, dok će Srbija u meču za treće mesto udariti na domaću selekciju od 17.30.

Eto prilike da se još jednom medaljom kruniše sjajno leto za naše muške reprezentativne selekcije. Srebrni su u Evropi bili momci do 18 godina, dok su bronzano odličje na Olimpijskim igrama u Parizu uzeli seniori.

Izabrane vesti

Najistaknutiji u našem taboru bili su očekivane figure - Andrej Bjelić sa 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije, te Vuk Danilović koji je ubacio 15 poena.Na drugoj strani, Kameron Hundo je brojao do 15, dok je Luka Letalir uz 11 poena imao i deset skokova.

Fantastično su naši momci otvorili duel, agresivnom igrom su potpuno iznenadili Trikolore na startu i za samo nekoliko minuta stigli do prednosti od 14:7.

Ipak, nije trebalo dugo Francuzima da spreme odgovor koji je stigao na startu druge deonice. Glavni problem za nas bio je ofanzivni skok preko kojeg je protivnički sastav skicirao mnogo poena. I to lakih tako da su izabranici Nikolasa Absalona sredinom drugih deset minuta oni bili ti koji su vodili sa sedam poena razlike (24:31).

I kada je naginjalo da na veliki odmor odu sa dvocifrenim minusom, puleni Vladimira Zlatanovića serijom 8-2 koju je predvodio sjajni Bjelić, uspevaju da razliku spuste na samo pola koša (36:37).

To je dalo ozbiljan impuls za nastavak. Treća četvrtina je bila srpska. Praktično do poslednjeg minuta su Orlići kontrolisali rezultat, bili između pet i tri poena, ali nisu uspevali da se nikako odalje na sigurniji suficit.

Previše lako su Francuzi preokrenuli i u odlučujući kvartal ušli sa prednošću od 47:51.

Jeftino primljeni koševi na zatvaranju deonice su loše uticali na otvaranje četvrog dela. Za očas posla su Trikolori stigli do plus osam, pa onda i najvećih plus devet (55:64). Posle toga nije bilo povratka, iako su u nekoliko navrata, naši dečaci propustili priliku da uvedu utakmicu u dramu.



tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija SrbijeEurobasketU16

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara