© FIBA
© FIBA

Nije to više ona Španija: Australija sigurna i bez Egzuma, dominirao Lendejl

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 12:37

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama počeo je sigurnom pobedom Australije nad Španijom rezultatom 92:80

Nekada bi Španija ove mečeve rutinski dobijala, ali početak košarkaškoh turnira na Olimpijskim igrama je prošao u znaku sigurne pobede Australije. Iskusni Španci jednostavno nisu bili u stanju da isprate trčanje Kengura koji su preko izvanrednog Džoka Lendejla došli do trijumfa rezultatom 92:80 u grupi A.

Nekadašnji centar Partizana bio je izvanredan, doneo je početnu prednost koju je Australija sačuvala do kraja meč iako su igrali bez Dantea Egzuma koji se oporavlja od povrede prsta.

Izabrane vesti

Španija jednostavno fizički nije mogla da isparira. Ne mogu više Ljulj i Fernandez da rade ono što su radili prethodnih 10 godina. Doduše Ljulj je bio i više nego solidan sa 17 poena, ali je zato Rudi izgledao potpuno nemoćno. Nije se upisao u listu strelaca, dok je Lorenzo Braun odigrao ispod svakog nivoa.

Naturalizovani Amerikanac je dao samo pet poena, ali ono što je znatno lošije od malog broja poena je činjenica da je imao čak seda izgubljenih lopti što rastrčani Australijanci nisu praštali.

Dvocifrenu prednost su imali već u prvoj deonici kada su ubacili 31 poen. Moramo da istaknemo da se Španija borila, čak na kratko i preokrenula sredinom treće deonice, ali sve je bilo kratkog daha. Australija je vrlo lako vratila prednost, potom krenula da pogađa sa distance i na kraju veoma lako privela meč kraju u verovatno najtežoj grupi na Olimpijskim igrama jer su tu još Kanađani i Grci.

Kao što smo istakli, Lendejl je bio centralna figura meča jer je ubacio 20 poena, imao je devet skokova i pet asistencija za indek 28. Pratio ga je Peti Mils sa 19 poena, Džoš Gidi je imao 17 uz osam skokova i osam asistencija.

KOŠARKA DANAS

Australija - Španija 92:80

/Lendejl 20 - Aldama 27/

13.30 Nemačka - Japan

17.15 (1,20) Francuska (19,00) Brazil (5,50)

21.00 (4,10) Grčka (18,05) Kanada (1,40)



tagovi

košarkaška reprezentacija Australijekošarkaška reprezentacija ŠpanijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara