Stef Kari (© AFP)
Stef Kari (© AFP)

Nije se moglo protiv ovakvog Stefa Karija: Nismo paničili

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 23:45

"Osetio sam momenat", rekao je Stef Kari posle 36 ubačenih poena Srbiji u polufinalu Olimpijskih igara

Teško da smo mogli savršenije da spremimo meč nego što smo to večeras uradili protiv moćnih Amera, ali protiv čudesnog Stefa Karija nije bilo čeka. Pokazao je protiv Srbije zbog čega je najbolji šuter svih vremena, ali i sa takvim izdanjem Srbija je mogla da sruši moćni Drim tim.

Izabrane vesti

"Nismo paničili, ostali smo mirni sve vreme", kaže Stef Kari, pomalo neubedljivo jer da nije bilo njegovih 36 poena, ko zna šta bi bilo:

"Uvek neko drugi iskoči. To je snaga ovog tima. Danas sam to bio ja".

Koliko je Stef Kari iskočio danas dovoljno govore ove brojke. Na ovom turniru je redom ubacivao 11 poena, pa tri, osam i sedam, a onda u polufinalu eksplozija protiv Srbije sa 36 poena.

"Bio sam u dobrom ritmu na početku. Ceo turnir sam loše šutirao, ali to mi nije uticalo na samopuzdanje. Osetio sam momenat. Imao sam dobre pozicije iz kojih sam pogodio. Na kraju u četvrtoj četvrtini Durent je postavio sjajan blok, sudije na svu sreću nisu svirale faul u napadu jer je ono bio žasan flop (Alekse Avramovića). Živimo za ove momente".

Upitan je da li je bilo panike u momentima kada je Srbija imala veliku prednost.

"Bili smo mirni. Nismo paničili. Na poluvremenu smo znali šta moramo da uradimo i to smo jedni drugima govorili. To je košarka. Imali smo samopouzdanje da pronađemo pravu formulu da dođemo do pobede i na kraju smo to i uspeli. Znamo ko smo i šta smo. Znamo da nismo igrali najbolje, ali smo se borili. Osetili smo da možemo da ih preokrene. Na kraju treće deonice smo osetili da su usporili i početkom četvrte deonice smo zaigrali odbranu o kojoj stalno pričamo. Nismo se izgubili u momentu kada su oni pogađali. "

Ameri sada u finalu igraju protiv Francuske koja je bila bolja od Nemaca u polufinalu.

"Na domaćem su terenu, promenuili su rotaciju u poslednje dve utakmcie i to im je donelo pobede. IMaju nekoliko izvanrednih košarkaša koji igraju odličnu košarku". završava Kari.



tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara