(©Reuters)
(©Reuters)

Neverovatno: I košarkašice u četvrtfinalu na Australiju, ako prođu čekaju ih Amerikanke

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 00:04

Duel na programu u sredu od 11.00 časova

Da čovek ne poveruje i da se zapita da li toliko nemamo sreće. Kuglice ni košarkašima ni košarkašicama Srbije nisu bile naklonjene pošto su im na putu ka medalji nadenuli bukvalno identične rivale.

Izabranice Marine Maljković će se u četvrtfinalu Olimpijskih igara u sredu od 11.00 sastati sa selekcijom Australije sa kojom se dan ranije u istoj fazi susreću i muške kolege, dok će ukoliko preskoćče tu prepeku u polufinalu ići na prvog favorita za zlato, Sjedinjene Američke Države za koje se očekuje da preslišaju Nigeriju.

Izabrane vesti

Drugi deo kostura čine Španija - Belgija i Nemačka - Francuska.

Srpkinje su grupu A okončale na drugom mestu, tik iza Španije od kojih su upisale jedini poraz na turniru zasada. Furija je bila bolja rezultatom 70:62, dok su pre tog duela, četvrte sa Igara u Tokiju savladale Kineskinje (81:59) i Portorikanke (58:55) čime su i osigurale prolaz dalje.

Naravno, razmišljaćemo o Amerikankama kad i ako dođe vreme za to. Sada je prvobitno fokus na Australiji koja nije nimalo naivan rival što je pokazala večerašnjom pobedom nad Francuskom (79:72) čime je zauzela drugo mesto u grupi B. Pre toga su savladale i Kanadu sa 70:65, dok su na otvaranju turnira iznenađujuće izgubile od Nigerije (62:75) što samo pokazuje da su i te kako savladive. I da naše gracije imaju šanse ukoliko ne dozvole padove u igri kao što se to videlo na početku meča sa Špankinjama i kraju duela sa Portorikankama.

U međusobnim duelima je skor izjednačen - 2:2 s tim što su Australijanke dobile poslednja dva. Najpre na Svetskom prvenstvu 2022. koje se odigrao u Sidneju (69:54), a potom ove godine na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Tada je rezultat bio dosta ujednačeniji (75:73) mada se mora priznati da Australijanke nisu nastupale u najjačem sastavu, kao i da su vodile tokom celog meča.

Pre toga, naše devojke su slavile na Olimpijskim igrama u Riju 2016. kada su bile bronzane i to sa 73:71, dok su bile bolje i u kvalifikacijama za Mundobasket 2022. rezultatom 78:71.

Jasno je da nas očekuje neizvestan meč i ovog puta.

PAROVI ČETVRTFINALA

Sreda

11.00 Srbija - Australija

14.30 Španija - Belgija

18.00 Nemačka - Francuska

21.30 Nigerija - SAD


tagovi

Pariz 2024ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara