Komentari na vest

NBA neće u Evropu: Posao nije održiv ako tržište nije zainteresovano

К

Кљаки

pre 8 dana

Читам коментаре. Оспорава се НБА. НБА је широк појам. Има НБА доста добрих ствари које се могу/требале применити на Европу. Нпр ограничење потрошње новца. Одреди се рецимо 20 000 000 за све клубове и не може се изнад тога. Праведна расподела новца од спонзора,ТВ права итд.
N

NN3

pre 8 dana

Ni NBA ti ne funkcioniše tako. "Salary cap" jeste takva zamisao, ali može da ga pređe ko koliko hoće i da na probijenu granicu plaća dodatni porez, tako da opet - najbogatije franšize imaju najveće plate i najveće rezultate. GSW je u vreme svoje najveće dominacije probio salary cap maltene za duplo..
К

Кљаки

pre 8 dana

@NN3 НФЛ тако функционише. НБА некада такође па су модификовали. Нигде не пише да Европа мора да преузме садашњи НБА модел. То је одлука.
Ш

Шоне

pre 8 dana

на амерички начин...
D

Dr.Čović

pre 8 dana

E jbg sad.
B

BokiUSA

pre 8 dana

NBA je obican cirkus I nista drugo. Sto se tice Evrope ljudi koji vode takmicenja su alavi svojeglavi I zbog toga nema novca. Totalno izopacen sistem takmicenja. Privatan sistem gde se guraju klubovi iz Engleske I Pariz zbog popularizacije ili sta vec... mnogo promena treba da se dogode da bi krenulo na bolje.
B

BubreguLoju

pre 8 dana

Ovaj na slici isti Pantelija iz Maratonaca
Ј

Јеремија

pre 8 dana

из Алан Форда...
P

PRAVA PRIČA

pre 8 dana

A da se napravi takmičenje na kojem će igrati klupski prvaci svih kontinenata?
К

Кљаки

pre 8 dana

@PRAVA PRIČA Пробала ФИБА давно нешто слично да направи као ФИФА интерконтинентални куп,неки двомеч или на једну на неутралном терену па и у модерно време али НБА не жели. Они су свет за себе и такве ствари их не интересују.
D

Dajvak

pre 8 dana

@Kljaki A zanima ih da svog šampiona proglašavaju za klupskog šampiona svijeta. Ne krivim ja njih, krivim ostatak svijeta koji to dopušta.
К

Кљаки

pre 8 dana

@Dajvak Они то тако доживљавају. Њима је суштински битно да узимају најбоље кошаркаше из остатка света. ФИБА,светска клупска такмичења и слично њима није интересантна. ФИБА-у кривим што није заштитила клубове из остатка света и донела правило да НБА плаћа пуну цену а не кикирики али то је већ друга тема.
G

Gost13

pre 8 dana

Nemoj samo ovaj Pantelija da nam dolazi u Evropu, dovoljno "strucnjaka" imamo i bez njega i njegovih fiks ideja.