ABA liga (©Star Sport)
ABA liga (©Star Sport)

Nazire se raspored ABA lige: Zvezdina četiri meča s novim datumima, Partizan sa Cibonom pre Evrokupa

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 12:00

Mega Mozzart sa Parnim valjkom najverovatnije 10. aprila, FMP i Borac dobili jasnije slike, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Pandemija virusa korona pala je u drugi plan otkako su počeli ratni sukobi Rusije i Ukrajine, ali je svejedno učinila da se i ove košarkaške sezone dogode brojna pomeranja termina zbog čega su se rukovodioci takmičenja i vlasnici televizijskih prava našli u ozbiljnim problemima da “prekroje“ rasporede.

Ista sudbina zadesila je čelnike Jadranske lige i televiziju Arena sport kao zvaničnog emitera, ali prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta nazire se raspored za završnicu ligaškog dela sezone. Bar za srpske klubove. Uz napomenu da i pored datuma koji su trenutno na stolu postoji mogućnost novih pomeranja zbog uklapanja sa već postojećom televizijskom šemom, te daljeg učešća Crvene zvezde i Partizana u Evroligi, odnosno Evrokupu.

Izabrane vesti

20.30: (1,30) Olimpija Milano (16,0) Bajern Minhen (3,90)

Crvenoj zvezdi je još ranije pomereno gostovanje čačanskom Borcu zbog utakmice protiv Žalgirisa u Kaunasu (nedelja, 18.00), a iako je prvobitna ideja bila da se susret u Hali kraj Morave odigra 19. aprila, upravo zbog navedenih pomeranja u hodu došlo je do nove korekcije, pa je meč na programu dan kasnije. Dakle, 20. aprila. Kako se može čuti, braniocu šampionske krune dodeljen je i novi datum za utakmicu zvanično poslednjeg kola protiv FMP u dvorani Aleksandar Nikolić. Taj okršaj trebalo bi da se odigra 11. aprila.

Takođe, postoji i jasnija slika kada bi Crvena zvezda trebalo da izađe na crtu Budućnosti i Igokei, odloženim utakmica 15. i 16. kola. Tim Dejana Radonjića će po sadašnjem planu gostovati u Podgorici 16. aprila, dok će Igokeu dočekati 23. aprila. Osim ako opet ne dođe do nekih ispravki... To će mnogo zavisiti i od toga da li će Zvezda ići u četvrtfinale Evrolige. Elitni rang klupske košarke u Evropi takođe uveliko nadoknađuje mečeve koji nisu odigrani u originalnim terminima, a prema trenutnom rasporedu doigravanje počinje 19. aprila.

Što se Partizana tiče, gostovanje Megi Mozzart koje je takođe zvanično upisano u poslednjem kolu, biće odigrano najverovatnije 10. aprila. Parni valjak još ne zna precizniji datum susreta 17. kola sa Cibonom, ali nezvanično se pominje da bi to moglo da se dogodi posle Mege Mozzart, a pre starta osmine finala Evrokupa. Koja bi trebalo da startuje od 26. aprila. Termin meča protiv Mornara trenutno je nepromenjen i ostaje 2. april od 21 časa.

Mladi sastav Vlada Jovanovića ima da nadoknadi jednu utakmicu, to je gostovanje kod Krke i ideja je da to bude 23. aprila. Mini-turneja po jadranskoj rivijeri, gde će Mega Mozzart odmeriti snage sa Splitom 31. marta i Zadrom 4. aprila, ostaje sa istim terminima. Čačanski Borac ima dve pomerene i dve redovne utakmice sa novim datumima. Gost Budućnosti u Podgorici – meč poslednjeg kola – biće izvesno 11. aprila. Na noge Cedeviti Olimpiji – odložen susret 15. kola – ide 16. aprila, posle čega putuje u Beograd Crvenoj zvezdi 20. i za kraj dočekuje Mornar 23. aprila. To je trenutno ucrtano u kalendar, ali se još čekaju zvanične potvrde i eventualne ispravke.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

FMP bi trebalo da dočeka Budućnost u Železniku 8. aprila (odložen meč 14. kola), na dan kada će Crvena zvezda igrati sa Efesom kod kuće – susret naknadno pomeren sa 7. na 8. april –, dok će Cedevitu Olimpiju (pomeren duel 16. kola) dočekati 23. aprila. Između ta dva meča Panteri gostuju Crvenoj zvezdi, kako već rekosmo, 11. aprila. FMP ima još i Split u Hrvatskoj, što je od ranije planirano za 2. april.

RASPORED - ABA LIGA

CRVENA ZVEZDA

11. april FMP Železnik (D)

16. april Budućnost (G)

20. april Borac Čačak (G)

23. april Igokea (D)

PARTIZAN

2. april Mornar (D)

10. april Mega Mozzart (G)

Cibona – datum između Mege Mozzart i osmine finala Evrokupa (D)

MEGA MOZZART

31. mart Split (G)

4. april Zadar (G)

10. april Partizan (D)

23. april Krka (G)

BORAC ČAČAK

11. april Budućnost (G)

16. april Cedevita (G)

20. april Crvena zvezda (G)

23. april Mornar (D)

FMP ŽELEZNIK

2. april Split (G)

8. april Budućnost (D)

11. april Crvena zvezda (G)

23. april Cedevita (D)



tagovi

Mega MozzartKK Crvena zvezdaKK PartizanFMP ŽeleznikKK Borac Čačak

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara