Komentari na vest

Nastajanje jedinog pravog Drim tima: Džordan, Medžik, Barkli i priče koje ne blede tri decenije kasnije

7

777

pre oko 1 mesec

Ma sta Vi znate koji tim je bio najbolji i najdominantniji.Ako nas selektor kaze da je to upravo ovaj,onda mu treba verovati na rec.Pa cak i ako time samo kao lukava lisica,kako mnogi kazu,podbada trenutni USA tim,i to je za respekt.Igrice van terena i na samom terenu,mogu otici u nasu korist.Jedino sto upada u oci nas koji duze pratimo kosarku,nije problematika drim tima,vec upravo izabranici u nasoj selekciji.Nekada imena poput Bodiroge,Djordjevica,Rebrace,Paspalja,Danilovica...Danas guduric,micić,dobrić,petrusev,davidovac...Bolje ipak gledati u svoje dvoriste,i pokusati nesto sklepati od trenutnog kadra,a takodje se nadati da Ameri nece preozboljno uci u meč i stiskati papučicu do kraja.
t

to je bio tim

pre oko 1 mesec

Lejtner je igrao jer je bilo dogovoreno da bar 1 igrac bude sa koledza..Odabran je on jer su mu predvidjali veliku karijeru..
S

SezonskaJakarta

pre oko 1 mesec

Tekst je objavljen u pravom trenutku, nije neinteresantan, niti su subjektivni stavovi autora van tokova realnosti. Ono što ga čini i boljim, kao i svaki, jesu dopune. Ovde ih je bilo nekoliko koje em što pokazuju dobro pamćenje čitalaca, em i sasvim pristojan način izlaganja. Da, sve što igra košarku u Detroitu mora se na putu do terena provući kroz olupine automobila i kolutove gitarskih žica. Zato su uvek bili prljavi, krvavi i nadrndani (konkretno, nezasluženo prekobrojni Tomas nije bio u zavadi sa Džordanom, nego sa celim svetom). Ipak, istina je i da Džordan nije podnosio sveukupnu filozofiju tima Detroit Pistonsa, njihovu igru "na nož", odbranu Dumarsa i budućeg saigrača Rodmana. Pošto je Čak Dejli, tadašnji selektor, zapravo osvajač prstena sa Detroitom, moguće je da se i u tome krio jedan od razloga Džordanovog prvobitnog nećkanja (Džordan-Pipen, kao i kasnije Brajant-O'Nil, lako su se uklapali u Džeksonovu viziju vođenja tima sa zvezdama: podilaziti, podilaziti i, ako zatreba, podilaziti). Već rečeno: O'Nil je tek krenuo u ozbiljniju NBA priču i bilo je nerealno očekivati da se odmah nađe na spisku. Zapravo je dugo nailazio i na osporavanja (izvođenje slobodnih bacanja i rekordni ugovor koji je ražestio i novinare i glavne zvezde lige). Naravno, bode oči prisustvo četiri igrača bele puti umesto samo dvojice kojima je tu i bilo mesto (Bird, Stokton). Povodom američkog tima iz 1996. delim isto mišljenje kao jedan od potpisnika komentara. Jedino što tada to nije više imalo ezopovski efekat (1992, pri prvom viđenju lava, lisica padne u nesvest; godinama kasnije, gleda ga iz prikrajka, menja pravila igre, baca akcenat na masu i brzinu igrača; današnjica - lav, vođen pohlepom, znanom i kao televizijska prava, zove u svoje društvo sve životinje iz daleke evropske šume, lisica to iskoristi). Kukoč, Rađa i Divac pričaju sa setom o propuštenoj prilici da SFRJ odmeri snage protiv Drim tima. Iskreno, verovatno bi izgubili utakmicu te 1992. Ali, da su se nekim čudom i jedni i drugi teleportovali u današnje prilike, gde evropski igrači mogu biti glavne zvezde tima, sa godinama prilagođavanja na brži stil igre, to je mogla biti i utakmica na jednu loptu. Što se tiče poređenja između podijuma 1988. i 1992, ipak su pre Barselone za američki tim nastupali momci sa koledža, ne i profesionalni sportisti. To je, kako se da pročitati, pa prevesti iz teksta, zapravo sto poena razlike, kad su profesionalci inspirisani.
Т

Тузор

pre oko 1 mesec

Међу првом десеторицом, изабраном крајем септембра 1991. године, у текту недостаје име Патрика Јуинга.
P

Pakal II

pre oko 1 mesec

To je bio pravi tim i pristup košarci, a ne ovi manekeni danas (pričam o nba igračima). Inače, ovo je poslednji ples Amera - zvezde su im sve od reda matore a pravog asa (osim Edvardsa) ni na vidiku. NBA ligom već sad dominiraju Evropljani i na sledećim OI će biti zanimljivo u kom sastavu će doći USA i kako će se provesti.
B

Boris Stojancic

pre oko 1 mesec

Postoji to jedno ime zbog kojeg se i dalje lome koplja da li je ovo najbolji tim ikada ili ne. Ime je Kristijan Lejtner, koji u poredjenju s ostalih 11 igraca nije imao nikakvu karijeru. A kako se i u tekstu kaze, izabran je ispred Sakil O’Nila (da ne ulazimo u razloge te odluke). E sad, samo zamislite da je u originalnom Dream Team-u bio Sakil umesto Lejtnera, da li bi se uopste ikada postavljalo pitanje koji tim je bolji? Jedno ime menja sve :)
M

Milaica shasha

pre oko 1 mesec

Šek je te 92. tek draftovan,tako da ne znam koliko je i njemu bilo mjesto u tom trenutku ovdje,prije neki Olajdžuvon,Tomas...
k

kad će taj petak

pre oko 1 mesec

e taj Lejtner, je tu bio s razlogom, malo pročitaj o njemu, pa ćeš da vidiš o kakvom je igraču reč... a i s njim i bez njega, ovo je jedini pravi dream team koji je realno nepobediv i uvek će tako biti... drugi dream team iza ovog, je ekipa Jugoslavije na početku devedesetih, koja da se nije raspala zbog rata bi dominirala iduću deceniju
S

Strajasm

pre oko 1 mesec

Nije ovo jedini pravi drim tim. Onaj iz Atlante je baš bio jezivo moćan.Da je MJ igrao umesto Ričmonda,svi novinari i košarkaški analitičari bi govorili o tome kako je taj tim najbolji u istoriji. Šek bio treći centar,iza Hakima i Admirala. Samo da dodam na konto teksta gde novinar piše o tome kako Ajzea nije dobio poziv zbog Džordana.To su obične gluposti. Ajzea je sa polovinom igrača iz tog tima bio u sukobu.I zato nije bio deo tima u Barseloni,iako je bio paklen igrač.

јужњак

pre oko 1 mesec

Ко беше четворка?.. само њега заборавих
T

TD

pre oko 1 mesec

Lejtner.
N

No.1

pre oko 1 mesec

Zanimljiva je ova slika gde se vide zastave osvajača medalja! Nikakve teorije i sl samo konstatacija da je 1988. Usa bila 3. iza SssR i Yu a te '92. prva a iza neka dva isprdka velikih političkih konkurenata a i košarkaških iz osamdesetih. Demonstracija sile.

Marko Pavlovic

pre oko 1 mesec

Ovaj tim nije ni bleda kopija tog tima. Najbolji tim sastavljen ikada u bilo kom sportu na nekom takmičenju. Samo treba biti realan
N

NoName2

pre oko 1 mesec

Novinari MocsrtSporta i njihova nepismenost.... Rekao je bio Tomas???
s

staa

pre oko 1 mesec

je tu nepismeno
d

d.o.o.

pre oko 1 mesec

nisi ucio pluskvamperfekat u skoli?
С

СРБИН007

pre oko 1 mesec

Да сте Српски сајт,а НИСТЕ, написали би причу о највећој срамоти ОИ,забрани Српским спортистима одлазак у барселону,пре свега кошаркашима,а не би писали о лажној америчкој величини!
G

Goxt

pre oko 1 mesec

Popij tableticu za smirenje.
С

СРБИН007

pre oko 1 mesec

Long story,short-ЗАБРАНИТИ СРБИМА ОДЛАЗАК НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ-и добијете леп пи ар наратив!