Mario Hezonja (©Star Sport)
Mario Hezonja (©Star Sport)

Najava iz Madrida: Mario Hezonja ide iz Reala, ali ne u Partizan Mozzart Bet

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.03.24. | 12:50

Hrvatski reprezentativac razmišlja drugačije...

Uzajamno poštovanje koje postoji između navijačke grupe Grobari i Marija Hezonje pokrenulo je spekulacije o transferu koji bi u svakom pogledu zatalasao košarkašku Evropu.

Ne krije crno-bela publika da bi htela Hezonju u Partizanu, niti on skriva svoje emocije prema velikanu iz Humske. Ipak čini se da se želja mnogih neće ostvariti, odnosno da do međusobne saradnje neće doći ovog leta.

Izabrane vesti

Mesecima praktično traje licitacija oko toga šta će Mario Hezonja da odluči i gde će da nastavi karijeru. Njegov ugovor sa madridskim Realom je na izmaku i od leta biće slobodan igrač, mada prema tvrdnjama novinara uglednog madridskog lista Marka Hesusa Sančesa, transfer hrvatskog reprezentativca u Panatinaikos je izvestan i na tome insistira kroz autorski tekst u kojem nije izneo svoja saznanja, već razmišljanja.

On je kroz analizu sagledao sve aspekte i predočio da je Mario Hezonja već doneo odluku da se od leta vrati u Panatinaikos. Odluku je prezentovao ne samo kroz finansijski aspekt, iako tvrdi da mu je atinski klub ponudio izuzetno dobre uslove. Napominje da nije samo do para, već i do posebne veze koju Hrvat ima sa navijačima Panatinaikosa.

“Gledati Hezonjinu odluku da izabere Panatinaikos samo zbog novca je detinjasto, jer ipak govorimo o klubu (Real) koji može da potpiše Kilijana Embapea i reći da ne može da produži ugovor sa Hezonjom, Tavaresom ili nekim trećim zvuči smešno, iako košarkaški klub u finansijskom smislu šteti klubu. Ne pamti se kada je košarkaški klub poslovao u plusu, ali ipak daje glamur koji je neprocenjiv“, stoji u tekstu Hesusa Sančesa.

U daljem članku navodi se da je Hezonjina odluka da napusti Real bazirana i na tome što se “u Realu nikada nije osećao bitnim, što mu lično mnogo znači“.

“PAO će da mu pruži ne samo više novca, nego i osećaj da se prepoznaje njegov kvalitet. U timu nije fer da se svi gledaju istim očima, ali Hezonja ne može da bude glavna zvezda u Ol star ekipi. Opet, nije očekivao da će biti igrač rotacije, čija se uloga povećala posle povreda Gabrijela Deka i suspenzije Geršona Jabuselea. I umorio se od toga. Odradiće ugovor do kraja i otići će“, piše Sančes.

Postavlja se pitanje i kako Real može da izgubi Hezonju, a da to nije zbog NBA lige, odnosno da li je na celu situaciju uticao i ćorsokak u kojem se klub nalazi sa Edijem Taversom po istom pitanju?

Mario Hezonja ove sezone ima prosek od 13,6 poena na 43,2 odsto za tri, 4,4 skoka, te po jednu podeljenu i ukradenu loptu za indeks korisnosti 13,4 uz 22,5 minuta na parketu. U Real je stigao pre dva leta iz Uniksa, a od tada je osvojio Evroligu, Kup kralja i špansku Superkup.

Sve što se dešava oko Hezonje ima donekle smisla, ponajviše jer je prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos još krajem prošle godine najavio da je dogovorio dva pojačanja od po tri miliona evra plate. E, sad, da li je već tada mislio na Hezonju ili ne, kao i da li će Hrvat zaista u Atinu, to tek treba da vidimo.



tagovi

Mario HezonjaKošarkaški transferiKK Real MadridKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara