Komentari na vest

MOZZART ANALIZZA: Umemo li da imamo para i kako Šabaz može da okrene sezonu

S

SilverSurfer

pre 6 meseci

Zvezda ima previše igrača koji nemaju nikakav doprinos u Evroligi. Kuzmić, Ilić, Lazarević, Lazić, Simonović pa i Davidovac (njegovim vraćanjem Zvezda nije dobila skoro ništa). I da batalimo tu priču kako pojedini igraju odličnu odbranu jer su u napadu neupotrebljivi. Džabe Zvezdi čvrsta odbrana kada to ne uspeva da materijalizuje. Ne primi koš pet minuta ali ne postigne sedam. Kada se nabrojanoj šestorici dodaju oni koji ne pokazuju ono što se od njih očekivalo onda ne treba da čude dosadašnji rezultati u Evroligi. Iako je Zvezda, izuzev protiv Armanija, bila konkurentna u svakoj utakmici koju je izgubila.
D

Djape45║

pre 6 meseci

Milan je jedini mec u sezoni gde je Zvezda izgubila sa vise od 6 poena, ne racunajuci onu pljacku u aba ligi. Nije sve crno ali moramo mnogo bolje ako mislimo da nesto napravimo u evroligi.
D

Don Vito Corleone

pre 6 meseci

TI DOLE NA TERENU ZVEZDIN GRB ŠTO NOSIŠ, OD TEBE TRAŽIM SAMO DA KAO 🐯 SE BORIŠ, OD TEBE TRAŽIM SAMO DA KAO 🐯 SE BORIŠ, OD TEBE TRAŽIM SAMO DA KAO 🐯 SE BORIŠ. Hoćemo pobedu protiv Efesa.
S

S.T.A.L.K.E.R.

pre 6 meseci

Ja kao zvezdaš kažem, a možemo da se zavaravamo da nije tako koliko hoćemo, ali Partizan ima jači sportski sektor od nas. Ostoja tačno zna koja je njegova uloga. Predstavlja klub, radi što se od njega traži i ne meša se u ono za šta nije stručan. Kod nas se za sve pita jedan čovek a rezultate vidimo. Za sve ove godine igranja EL samo jednom Top 8. I manite me dečijih naklapanja o budžetu. Čak i ako Partizan ima jači budžet, to nije tolika razlika da mi ne možemo da napravimo konkurentan tim.
G

Gost9

pre 6 meseci

Ocigledno smo pusteni niz vodu,zna se od koga,dok drugima dovodi pojacanja,mi ne dovodimo.
@

@ssss

pre 6 meseci

Gost9 kako ne dovodite?Pa pobogu doveli ste 10 novih igrača.Na svim pozicijama ste pokriveni.Problem je upravo u tome što vama igrače dovodi Čović pa posle treneri treba da se i skidaju da to uklope,dok u Partizanu to radi Savić uz konsultacije sa Obradovićem.
K

Kolodin

pre 6 meseci

@Gost9 Zvezda je dovela 11 igrača a Partizan 5 .Druga je stvar što Partizan dovodi igrače striktno po zamisli trenera i njihovim karakteristikama a Zvezda dovodi one koje Čović kaže.
с

стари гробар

pre 6 meseci

Објаснио си суштину у потпуности,а може да се сведе на једно: ваш председник је СВЕ, председник, спортски директор, а највише воли да буде портпарол. Грешиш код Остоје, и он понекад покуша да буде што није, па нам се деси одлазак Тринкија, Мадара, срамота око Миротића, али је Жељко прејако име да би се са њим играо и сложићу се да не може да се меша у његов рад. Спортски поздрав.
H

How yes no

pre 6 meseci

Sve mi je jasno, pogotovo struka analitičara kad sve poredi sa narodnim pevačima. Šta reći?! Jedino vredno pomena u analizi je procenat šuta i brojke. Ostalo može da se baci u đubre. Ne znam gde je nestalo ono novinarstvo kad je izlazio tempo i gde je ona elokvencija novinara starog tipa kad si mogao da čuješ i pročitaš pametne stvari a ne poređenja košarkaša i fudbalera sa narodnim pevačima
g

goat94

pre 6 meseci

Ok, jasno mi je da ti se ne sviđa tekst jer se radi o vašem najvećem pojačanju i da niko ne sme da dovodi u pitanje Čokijeve poteze, ali reći da je neko više ili manje stručan na osnovu toga koju muziku sluša tj. sa čime poredi određene stvari je u najmanju ruku smešno. Samo jednom da si čuo ovog dečka, znao bi koliko dečko zna košarku, a i realan je dosta, ništa što je rekao nije pogrešno.
A

Ab

pre 6 meseci

1)Šabaz, Teo, 2) Nedović, DVOJKA, Lazić , 3) Hanga, Gidraitis, 4) ČETVORKA, Davidovac, 5) Bolomboj, Mitrović, Tobi.. Eee da su ovakvo igrači posloženi imalo bi smisla pričati o nečemu, sa kraterima na 2 i 4...nema smisla... Probudiće se Šabaz jer je to klasa od igrača i najbolji strani igrač poslije Kampaca, al neće se mnogo toga promjeniti... Jer Šabaz ne igra odbranu i to se neće promeniti nikada i oni koji su ga dovodili to su trebali znati, jer ne može se dovesti igrač koji to ne može i reči " svako će morati igrati odbranu"... Odbrana je q i sa pozicija 1,2,4,5...imamo 4 igrača koji mogu peglati ozbiljno u oba pravca i tjt... Bićemo u igri za top8(10), utakmice ćemo dobijati na ofanzivni kvalitet i talenat, al preduslov će biti da i protivnik odigra slabije... Jer smo i po tome prosječna ekipa u EL... Kad pogledaš tim komšija puno je jasnije šta oni hoće da igraju, doduše imaju prednost u kontinuitetu tima, al to nije izgovor da mi imamo 5 centara i ni jednu pravu 4ku... Poenta teksta stoji, bez Šabaza onakvog kakva nam treba realnost je 14 mjesto...
a

asi

pre 6 meseci

Ja sam grobar i slazem se sa tobom da ce Nejpir "proigrati". Jednostavno on ima kvalitet i on ce kad tad doci do izrazaja. Ono sto se ne slazem je da imate jos takvih igraca. Koji to igraci u CZ danas ne daju ono sto su davali u celoj karijeri? Teo? Po meni igra dobro,nece biti ekstremno bolji jer nikad nece biti mlađi. Jago? Igrao dobro u EK sto ne znaci da moze u EL. Nedović!!! Gde je Nemanja igrao standardno dobro u svojoj karijeri?!?! Uvek i svuda je igrao kao sto danas igra u CZ,igrac koji nikada nece biti konstantan! Rokas,igrac koji nije igrao čak ni u Zalgirisu koji je najveci njihov klub i koji ni u jednom velikom klubu nije imao standardnu i zapazenu ulogu... CZ ima lose selektovan tim.
k

kolodin

pre 6 meseci

Zvezda opet pravi istu grešku,u 10 dana dovede 6-7 igrača bez mnogo vaganja i popuni roster i ne ostavi mogućnost da sa neka 2 nova igrača menja nešto u hodu i u slučaju težih povreda,tu se napravi greška u startu i to je posle teško ispraviti.Zvezda je do starta EL dovela 11 igrača a Partizan 4,Partizan je imao dosta problema u skoku shvatili su to i doveli Bruna Kabokla i on to odlično radi , Trifunović ima problema sa povredom i Partizan će dovesti još jednog beka kao zamenu,E baš o takvim promenama u hodu govorim ,U Zvezdi su te promene svedene na minimum jer jednostavno nije ostavljeno prostora za neke korekcije u toku sezone
D

DDF

pre 6 meseci

C.Zvezda godinama dovodi pojacanja bez ikakvog izgradjenog sistema tima,nove igrace docekaju"tkz.kosarkasi"Lazic,Lazarevic,Kuzmic,Simonovic,Mitrovic,Davidovac i njima slicnima...jedini cilj C.Zvezde(uprava)od pocetka igranja EL,jeste osvajanje ABA LIGE,pobediti Partizan,uzimanje para od drzave i igranje EL bez rezultatskog cilja
P

Pedja108

pre 6 meseci

Nazalost, tesko da ce od njega nesto biti. Cak je bolje da ne igra, jer imam utisak da je bolja hemija bez njega i da sve ide jednostavnije. Kao, da ga istrpimo, pa ce sve biti u redu. Pa, dokle da ga istrpimo? Recimo kad pogledamo Jaga, covek ulaze sebe maksimalno, trudi se, gine za svaku loptu. Poslat Topic u Megu, covek je buducnost kosarke, pa ako nekoga treba istrpeti, njega je prvo trebalo, a kostao bi neuporedivo manje. Verujem i da ostali igraci padnu, kad vide da ulazi u igru. Sigurno razmisljaju, sad ce da divlja, gubi lopte, sutira nerezonski, izgubis volju za igrom. On je otprilike kao sto je doveden Jovic u Real, gde su ocekivani golovi od njega, a on nista.
Z

Zvezdaš 73

pre 6 meseci

Vrhunski članak. Duhovit, izbalansiran, krcat činjenicama, podacima, statistikom, lišen bilo čega zlonamernog. Svaka čast na tome. Što se tiče Šabaza, ko misli da je košarku moguće zaboraviti, on je ne poznaje. Sve što je u karijeri odigrao je bilo stabilno i dobro ili vrhunsko. Ovo je prva rupa koja mu se dešava. Sad je psiha koju ima ili nema, jako bitna. To je ona najveća prednost u odnosu na ostale koju Novak ima. Ako može da zaboravi teret loših utakmica, da zapne, da fokusirano da sve od sebe, probiće tu barijeru i biće ono što se od njega i očekuje. Ukoliko mentalno nije spreman za to, ne vredi i Sferopulos, ni saigrači...sam sebi je najveći protivnik ili saveznik. Nije pogrešna akvizicija, posle Fakunda , malo je onih koji mogu u njegove patike. Pritom se slažem da je zvezdin kampaco za klasu slabiji od ovog iz reala, ali želja, strast, kidanje , bacanje za svaku loptu, to fali...kad sabaz to bude pokazao, dobiće i tribine....slažem se i da teo ne može ovako jako dugo, Sezona i zavisi od toga da li će izdržati dok ne pristigne Sabaz....nadam se da će prvo sebe pobediti. kad to uspe, ostale je pobedjivao
g

gost007

pre 6 meseci

Postoji ta određena podudarnost da obavezno igraci koji igraju na poziciji organizatora (citaj nejpir, kampaco) igraju za Zvezdu daleko ispod svojih mogućnosti, a to se jedino moze objasniti time da je klub jako neorganizivan i da je vreme da covic napusti kormilo
P

Prvaci Evrope

pre 6 meseci

Hoćemo krcat Štark Arenu delije protiv Efesa hoćemo pobedu protiv Efesa u Krcatoj Štark Areni delije večeras 🔴⚪🇷🇸
S

Serty

pre 6 meseci

Nema ti od tog ništa, večeras polu prazna arena.
P

Prvaci Evrope

pre 6 meseci

Hoćemo krcat Štark Arenu delije protiv Efesa hoćemo pobedu protiv Efesa u Krcatoj Štark Areni delije večeras 🔴⚪🇷🇸
A

ABCDE

pre 6 meseci

Bez nekog hejta,ili provokacije,ovaj tim u najjacoj formi ne moze da se suprotstavi timu Partizana. Prosto,Partizan je mnogo bolje izbalansiran i pre svega bolji tim,svidjali se to nekom ili ne. Domaci teren u ABA ligi ne predstavlja apsolutno nista. Dugo nije Partizan bio bas ovoliko bolji od Zvezde. Iskreni navijace Zvezde to priznaju,drugo su zelje i navijacke strasti,mogucnosti nesto drugo. Ovaj tim Zvezde nije sazreo da se nosi sa Partizanom.
e

e

pre 6 meseci

Vecu glupost u zivotu nisam cuo."Domaci teren u Aba ne predstavlja apsolutno nista",
M

MiskoR

pre 6 meseci

Polako videces u maju koliko znaci domaci teren
A

ABCDE

pre 6 meseci

Toliko je Partizan bolji ove sezone,da domaci teren ne znaci apsolutno nista ja samo o tome pricam. Dakle pregezice vas grobari sa pola snage videcete. Kao u nedevna dva derbija. Bolji Partizan.
M

MiskoR

pre 6 meseci

Vi ste prosle sezone bili mnogo bolji pa ste nas jedva dobili 3-2 u seriji i to bas zahvaljujuci domacem terenu…mislite o tome
J

Japi

pre 6 meseci

Tesi se da domaci teren ne znaci nista.
F

Flister

pre 6 meseci

Jao nemojte analize molim vas, jos pamtim onog strucnjaka Alberta i njegovu jos strucniju analizu kako je Verghorst, nakon samo jedne utakmice u LE, unapredio igru Junajteda, kako sad krila imaju prostora, kako mi ne vidimo kretnje na koje utice iskljucivo on, da bi lik zavrsio sezonu sa 0 golova u PL i po jednim golom u Liga Kupu i EL i ispracen iz kluba kao jedan od vecih promasaja. Odakle izviru ovi likovi sto povlace crte, sto pamte postavu Milana iz ‘89 i koliko je penala odbranio Gojkocea na SP ‘90 i time smatraju da razumeju sport i da prave neke analize?
D

Djape45║

pre 6 meseci

Njegov sut i procenti i nisu toliki problem, nije sporno da je dobar suter i a kako se u tekstu pominje po prijemu kad suta ima solidne procente. Veci problem je sto se on muci da napravi razliku protiv bilo koga. Dal to bio centar, plej, igrac Krke, Buducnosti ili evroligasa. Jednostavno dribla u prazno i na kraju ili se zavrsi teskim sutem preko ruke, ili izgubljenom loptom, a u najboljem slucaju, ironicno, uvali vruc krompir saigracu. Mislim da tek sada shvatamo kakav smo tim imali prosle godine, i kakvog igraca u vidu Kampaca. Prosle godine je u decembru Vildoza bio mvp, pa da se nadamo da ce nekim cudom i Sabaz da krene da igra.
Đ

Đukin fan

pre 6 meseci

Totalni promašaj i bačeno preko 1,5 milion € na neupotrebljivog igrača!!!Bez fizičkih predispozicija,totalno nezainteresovan,doprinos negativan,dakle duplo golo!!!Stavise trecina EL istekla pa kad će da zaigra???Protiv OKK ili Zlatibora u KLS???Serijal magle se nastavlja u Areni svake sedmice i to za oba ucesnika EL te freneticno napaljenih gledalaca,to sto 12 i 16 mesto gde su trenutno ne znaci ništa,nije predmet i tema analize!!!Sinoc je PAO svojom krivicom izgubio ,veceras ćemo videti EFES ako Larkin proradi Zvezda gubi komotno i Medrano ide dalje!!Dokle ne zna se!?!
k

kikoman

pre 6 meseci

kaze lik bez fizickih predispozicija, ajde na stranu to sto je igrao u nba tolike godine, aj na stranu sto ga je lebron hvalio, ali sutra ce isti ovaj lik za jaga koji ima 175 da prica kako je bog kosarke...
Г

Групни вс гост

pre 6 meseci

за Шабаза не верујем да ће проиграти, а старост Теа ће те осетити када се најмање надате, јер, једноставно, време не ради за Теа, откуцава у уједначеном ритму, троши енергију и виталност, а онда ће те се појавити ви ... као Мађија ...
l

lion zion

pre 6 meseci

kojim velikim budzetom,sve sami polovnjaci treci centri matorci osim nedovica i promasenog sabaza taka je rejting i cena ekipe da su samo asvel i alba jeftiniji.plastizan ima top 8 budzet po 2 top igraca na svim pozicijama i najveci str stab na svetu od 3 miliona pisite o tome
Z

Zabrinut

pre 6 meseci

Cudna stvar,covek je fenomenalan igrac,mozda ce uskoro prokinuti i poceti da igra kako treba,a mozda mu se jednostavno ne dopada u Srbiji i jednostavno nema zelju da igra za neki nas klub.
К

Киза Земун ЦЗБГ

pre 6 meseci

Само полако "душебрижници", ви који сте синоћ "освојили" и Евролигу и НБА лигу, само полако...
g

gost73737

pre 6 meseci

Ne podsmevaju se grobari njemu, nego delije. Takvi smo ti mi ljudi, vrlo lako nekog okarakterisemo kao promasaj i isto tako vrlo lako zaboravljamo. U jednom trenutku ce i Sabaz proigrati i onda niko nece pricati o njemu lose. Isto je i bilo sa Teom posle prvih par losijih utakmica i priča o svadji sa Duskom itd... Kad je proigrao posle tog perioda svi se kunu u njega
n

nebitan63

pre 6 meseci

Koliko sam video do sada nije pokazao kvalitet koji se od njega ocekuje i serijom promasaja uvodi nervozu medju igracima,i onda traze nasilna resenja jer su u zaostatku za protivnikom i dolazi do jos vise gresaka
P

Prvo i prvo

pre 6 meseci

Momak fizički nije kalibar da bude neki vrhunski igrač (Mislim na NBA) nema ni visinu ni raspon ruku, što se razigravanja tiče, u Milanu je imao na 2 asistencije 1 prodanu loptu, što isto nije neka statistika, a imao je i 12 poena po meču, što isto tako nije neka statistika. Momak je gledao Majk Džejmsa pa je umislio da i on može tako, a MJ je za njega Majkl Džordan i naravno da ne može tako, ono što može jeste da bude malo bolja verzija Nedovića i to za nekih 20-30% i to je sve, a da se Topić i Teo smenjuju na jedinici. Ko god od Šabaza očekuje neku neverovatnu igru, taj se ne razume u košarku.
k

kikoman

pre 6 meseci

u evroligi je imao 15ppm i oko 4 asistencije uz oko 45% suta za 2 i 3. Partizan je istrpeo Nanelija i Pantera kad im nije islo, Douyera i Kaminskog, tako da lagano...s tim da su oni svi imali ludu podrsku sa tribina, a mi nasima zvizdimo. Stoka, cast izuzecima.
J

Junker

pre 6 meseci

Saglasan sam. Problem je sto vecine ne razume nijedan sport vec gledaju po principu “penal mora biti gol”, svaki otvoren sut mora biti kos. Sabaz je doveden kao lider, a on to ne moze da bude. Sezona je uradjena katastrofalno, od odlazaka, preko dovodjenja igraca, marketinga, smene trenera, svega. Igraci koji jedni drugima ne odgovaraju, Bjelica koji je doveden da se proda neka sezonska vise, Hanga ozbiljno ostcen i upitno koliko ce moci, Teo takodje u godinama i trazi se da bude lider i po igri i po minutima, Topic poslat na pozajmicu, doveden Tobi koji ne moze da odgovori ni na jednu situaciju ako uz sebe nema Doncica. Ova sezona ce biti bruka, u EL nece ekipa prebaci vise od 14 pobeda, u Aba imamo srece da je Partizan zaredjao poraze, ali u potencijalnom finalu ako njima svi budu zdravi, mi nemamo sanse. To je objektivno, na svakoj poziciji imaju bolje igrace i jos ce dovesti jednog crnca sigurno.
p

pst

pre 6 meseci

Da razjasnimo Ivanovicu je nametnut igrac kao bog. Ime, ovaj mu je okrenuo igrace protiv njega. Covek video to i otisao. Kancer koji se mora odstraniti u interesu kluba. Nece on unaprediti nista jer je porukom Armaniju definisao sve. Ustupiti ga Armaniju do kraja sezone. Teo i Top da grizu i mali Jago. Enigma imamo li Belog do kraja sezone da bijemo sve. Simona moramo forsirati na petici i sa Belim bi bio eureka. Potencijal je tu samo ga treba koristiti. Mitiljavi Kuz ako tako nastavi nema mesto u ambicioznom klubu.
d

dre

pre 6 meseci

Nije problem kluba on već oni što dovode na kilo bez koncepcije...