Miško Ražnatović (Star Sport)
Miško Ražnatović (Star Sport)

Miško Ražnatović: Izlazak iz ABA samoubistvo, nikad nisam bio u svađi sa Partizanom

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 20:52

"Partizan i Zvezda imaju šansu da se bore za plej-in, ali ništa nije zagarantovano... Verujem da će Pešić ostati selektor", tvrdi uticajni košarkaški agent

Kao jedan od najmoćnijih i najuticajnijih košarkaških menadžera u Evropi, reči i statovi Miška Ražnatovića zavređuju veliku pažnju javnosti. Uoči početka evroligaške sezone, 58-godišnji agent je gostovao na RTS-u i u emisiji Beogradska hronika obuhvatio širok dijapazon tema, od večitih rivala, preko ABA lige, do selektora Srbije Svetislava Pešića i njegove budućnosti na toj poziciji.

Partizan Mozzart Bet evroligašku sezonu startuje u četvrtak od 20.30 u Vitoriji gde će biti gost Baskonije, dok Crvena zveda dan kasnije od 21.00 ide na noge novopečenom članu evropkse elite, Parizu. Ražnatović večitima daje velike šanse da nastave takmičenje i nakon ligaškog dela.

Izabrane vesti

"I jedni i drugi imaju šanse da se bore za plej-of, ali daleko od toga da je išta zagarantovano. Nema favorita u Evroligi ove godine, mnogo je jakih ekipa i mislim da će se Zvezda i Partizan naći u grupi koja će se boriti za plej-in do kraja. Budžeti su nikad veći, igrači odlični, a navijači najbolji, tako da su svi preduslovi tu", započeo je priču Kruševljanin, pa objasnio zašto je Evroliga tako konkurentna, odnosno zbog čega ne postoji veliki jaz među ekipama: "Prošle godine je Real bio dominantan, ali ga je poslednjih 20 minuta u finalu koštalo trofeja. Dosta ekipa je uložilo veliki novac i napravili su izuzetno dobre ekipe. Sastavi su ujednačeni i zbog toga što najbolji igrači odlaze u NBA".

Trend da se sve veći broj igrača iz NBA lige odlučuje na selidbu u Evropu, Ražnatović smatra samo pozitivnim za košarkaške prilike na Starom kontinentu.

"Ne pamtim da je ovoliko igrača došlo u Evroligu iz Amerike i to je dobra stvar donekle jer bi se inače timovi popunjavali slabijim košarkašima. Takođe, dobra stvar je što se vratilo dosta evropskih igrača. Međutim, ne verujem da će svi oni koji su došli iz Amerike praviti ključnu razliku", izjavio je Ražnatović.

Upitan je Ražnatović i za odnos sa Partizan Mozzart Betom, apropo dešavanja od proteklog leta kada su se crno-beli i njegov štićenik Jam Madar nastali na neprijatan način.

"Sa Partizanom sam u dobrim odnosima i nikada nisam bio u svađi sa ljudima iz kluba. Nisu bili srećni godinu dana zbog nekih mojih odluka koje su bile isključivo za dobrobit igrača. Sada više nisu ljuti i nastavili smo saradnju. Interes igrača je uvek na prvom mestu", rekao je Ražnatović.

Ražnatović nikako nije zagovornik izlaska srpskih klubova iz ABA lige.

"Dva velika autoriteta srpske košarke Svetislav Pešić i Božidar Maljković imaju oprečna mišljenja. Pešić je za formiranje srpske lige, dok je Maljković zagovornik ostanka srpskih klubova u regionalnoj ligi. Moje mišljenje je da bi izlazak srpskih timova iz ABA lige bilo košarkaško samoubistvo i najgora odluka koja se može napraviti. Ako mladim igračima ponudite srpsku umesto ABA lige, teško će se odlučiti da ostanu ili se vrate. Petrušev se na primer vratio, a sumnjam da bi to bio slučaj da nema ABA lige."

Pomenuo je Svetislava Pešića kojeg i dalje vidi na mestu kormilara košarkaške reprezentacije Srbije.

"Verujem da će Pešić ostati selektor i znam da svi igrači to žele. Čović i on su već sarađivali i ubeđen sam da će naći zajednički jezik", završio je Ražnatović.


tagovi

Miško RažnatovićABA ligaSvetislav PešićPartizan Mozzart BetKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara