Mera predostrožnosti: Tri fizioterapeuta putuju u Kinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.19. | 13:12

Takva je potreba košarkaške reprezentacije Srbije

Kada je shvatio da neće moći da odgovori izazovima na Svetskom kupu u Kini, Dragan Milosavljević je samo hrabro uzdahnuo i rekao: "To je život profesionalnog sportiste".

Izabrane vesti

Ali, svaka povreda, ma koliko teška bila, sa sobom nosi određeni strah da se "virus" ne proširi na druge igrače, zbog čega se reaguje preventivno i uvode mere predostrožnosti. Pre popularnog Gagija Srbija je izgubila i kapitena Miloša Teodosića, što nije moglo da se predupredi, ali kako su tokom priprema na Kopaoniku i u dosadašnjim pripremnim utakmicama određenih problema imali još i, između ostalih, Nikola Milutinov, Vasilije Micić i Vladimir Lučić, koji je još pod terapijama zbog rupture butnog mišića, stručni štab Srbije došao je na sledeću ideju - da u Kinu povede trojicu fizioterapeuta. Tačnije - jednog više u odnosu na standardni broj. 
"Povešćemo trojicu fizioterapeuta u Kinu, po prvi put. Jedan fizio više je preko potreban, a nadam se da će moći da ostane uz nas sve vreme. Tu su već razgovori, videćemo da li postoji mogućnost da ga ostavimo do kraja. Svakodnevno su radili mnogo, možda i najviše dosad i svaku noć su imali pune ruke posla. Odradili su odličan posao", otkrio je Aleksandar Đorđević novinarima, a onda iskoristio priliku da se zahvalima svima u stručnom štabu na predanom radu:
"Svaki od njih ima velike zasluge u našoj svakodnevici, svih ovih godina. Koristim uvek priliku da im se zahvalim, pa i sada. Darko Rajaković je došao sa velikim entuzijazmom u tim i određenim znanjem iz njegove lige, NBA. Odradio je svoj deo posla jako dobro, kao i svi ostali u stručnom štabu. Počevši od našeg ekonoma Joce Aničića, kojem je peto Svetsko prvenstvo, pa preko svih doktora, fizioterapeuta, trenera..."

Pored dvojice standardnih fizioterapeuta Dušana Sajića i Velibora Kosanovića, put Kine krenuće i Marko Sokić. On nije novo lice u seniorskom nacionalnom timu, pošto je u sistemu od 2015. godine. 

Đorđević potvrdio: Teodosić 99% neće biti sa nama na Svetskom prvenstvu

Otvorena Pandorina kutija: Košarka se ne igra u kancelarijama, mi smo ništa bez igrača!

Srbija sa po šest spoljnih i unutrašnjih igrača - događa se

Iza sebe ima i višegodišnje iskustvo rada u sastavima mlađih kategorija Srbije. Od 2010. godine radi kao fizioterapeut u mlađim selekcijama, sa kojima je osvajao brojne medalje na evropskim i svetskim prvenstvima: četvrto mesto na U18 Evropskom prvestvu 2010. u Litvaniji, srebrna medalja na U19 Svetskom prvenstvu 2011. u Letoniji, srebrna medalja na nezvaničnom U18 Svetskom prvenstvu 2012. u Nemačkoj, bronzana medalja na U18 Evropskom prvenstvu 2012. u Litvaniji, srebrna medalja na U19 Svetskom prvenstvu 2013. u Češkoj, bronzana medalja na U20 Evropskom prvenstvu 2014. u Grčkoj, srebrna medalja na nezvaničnom U18 Svetskom prvenstvu 2016. u Nemačkoj.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara