Majk Meloun (REUTERS/Amr Alfiky)
Majk Meloun (REUTERS/Amr Alfiky)

Meloun ne zna šta pre da zakrpi: Razbili su nas, ovo je sramota

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.10.24. | 08:27

Meloun istakao najveće probleme Denvera i jasno stavio do znanja šta treba da se popravi

Nije bio zadovoljan Majk Meloun posle utakmice sa Finiks Sansima, što je i više nego razumljivo. Igrao je šampion iz 2023. godine sa punom snagom, videli smo i debi Rasela Vestbruka na domaćem parketu svog novog tima, pa i pored 21 poena, 14 skokova i devet asistencija Nikole Jokića, kao i odličnih partija Majkla Portera, Džulijana Strotera i Erona Gordona, Denver Nagetsi poraženi su od rezervi Finiks Sansa kod kuće (114:118).

Nije bilo Kevina Durenta, Devina Bukera, Grejsona Alena, Bredlija Bila i Jusufa Nurkića - cele prve petorke i ipak su Sansi sa rezervama uspeli da pobede Denver, što je upalilo alamr kod Majka Melouna.

Izabrane vesti

Sansi su pogodili 23 trojke od 50 šutnutih i to je najveći problem za Melouna.

"Mislim da smo bili okej u tranziciji. Što se tiče trojki, to nije moja najveća briga koliko protivnici šutiraju. Najviše me brinu procenti. U prvoj utakmici u Abu Dabiju pogađali su 61%. Nije problem ni koliko šutiraju, nego koliko pogađaju. Pogodili su 23 trojke i u tom segmentu su dali 33 poena više od nas. Dominirali smo u reketu, dominirali smo na skoku, ali razbili su nas trojkama. Da primimo 37 poena u trećoj četvrtini je sramota. Moramo mnogo da radimo, mnogo da pogledamo video snimaka. Imamo još dve šanse u predsezoni da se spremimo za sezonu", objašnjava trener Nagetsa.

Kaže da njegova ekipa jednostavno u igri čovek na čoveka nije bila dobra.

"Ne možemo da branimo 1 na 1, prolaze nas stalno. A ako ne možemo da branimo 1 na 1 to znači da konstantno moramo da rotiramo i da konstantno mora da bude pomoć. To pravi novi problem, jurimo svoj rep. Tranzicija je bila problem u prve dve utakmice zbog izgubljenih lopti, ali sada smo to bolje uradili kada pogledate brojeve. Ali njihove trojke su bile problem, svi su dobro šutirali, svaka im čast i to bez startera. Imaju odlične šutere, ali kada ne možemo da branimo 1 na 1, to je već veći problem. I to nije do šeme i akcije. Samo čuvaš igrača ispred sebe, možda ti je neprijatno koga čuvaš, ali prosto je to, samo čuvaš svog čoveka. Ali oni su nas tako razbili, uglavnom 'drive and kick' i moramo da budemo bolji tu. Primiti 67 poena od drugog ili trećeg tima je sramotno", jasan je Meloun.


Smatra da njegov tim jednostavno nije fizički i kondiciono spreman.

"Nismo trenutno spremni što se kondicije tiče. Momci su umorni, tako su izgledali, to moramo da popravimo jer to samo može da nam pomogne. Večeras su starteri igrali celu treću četvrtinu, pokušao sam da ih razigram malo, možda sam bio previše tvrd prema njima, ali tako mora. Liga je postala mekana, mora da se trči i mora da se ima kondicija", kaže Meloun.

Vestbruk je doneo nešto bržu igru sa klupe, a Meloun nastoji da njegova ekipa svakako igra brže ove sezone.

"Ako igramo brže nego što se očekivalo je dobro jer tako testiramo naš sistem, kao što sam rekao, hoću da budemo brži tim ove sezone. Ne može to da bude samo do Rasela Vestbruka, moraju svi da učestvuju. Gledaćemo snimke i možemo da izvučemo šta je dobro, a šta je loše i da izvučemo pouke, da se spremimo za početak sezone", zaključio je trener Denvera.




tagovi

Majk MelounDenver NagetsNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara