Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Mediji se obrušili na Dončića: On je rupa na terenu, zbog njega Mavsi neće uzeti prsten

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.06.24. | 10:02

“Mora da prevaziđe momenat u kojem se nalazi. To što je izašao ranije zbog šest ličnih i za to krivi sudije pokazuje da još nije blizu (vrha). Možda će ga tokom leta neko trgnuti iz ovoga, jer niko iz Mavsa i njegovog života to ne uspeva“

Posle trećeg uzastopnog poraza, san o vraćanju šampionskog prstena u Dalas izgleda sve manje realno. Pre će biti da će Boston stići do rekordne 18. titule i to bi po svemu prikazanom u celoj sezoni bilo potpuno zasluženo.

Dosta se govori o razlozima trećeg poraza Mavsa u velikom finalu, a mnogi prstom upiru u najboljeg igrača – Luku Dončića. Američki mediji i novinari osuli su paljbu po slovenačkom asu, ističući da zbog stalnih prigovora sudijama ne može da se fokusira na igru, kao i da sa njim na parketu Dalas ima jednog igrača manje u odbrani.

Izabrane vesti

Najoštriji u kritikama bio je priznati novinar ESPN Brajan Vindhorst. Sve zbog Dončićeve reakcije na šesti prekršaj koji je dobio na četiri minuta pre kraja utakmice posle duela sa Džejlenom Braunom u odbrani. Dončić je poludeo na sudije, a posebno na nekog sa klupe Dalasa dok je tražio da se pogleda snimak. Pošto je 'čelendž' bio neuspešan Slovenac je ranije završio meč... Vindhorst nije jedini, ali je bio najglasniji i najkonkretniji.

“Luka je pao na parket u nedopustivoj poziciji, u koju je sebe stavio na četiri minuta pre kraja sa pet faulova. Pogledao je ka klupi i rekao: 'Bolje da je**no tražite čelendž'. Kao da je klupa kriva što je on imao užasan dan“, rekao je Vindhorst, pa nastavio:

“Stojim ovde, u tunelu Maveriksa, ono tamo je tunel Bostona (pokazuje) i odatle izlaze pobednici. Ako Luka želi da postane pobednik i izlazi iz tog tunela, moraće da iskoristi ono što mu se desilo u ovogodišnjem finalu kao veliku školu. Njegov defanzivni doprinos je nedopustivo loš“.

Američki mediji su zatim istakli kako je Dončić “opsednut sudijama“, kao i da se “stalno žali“.

“On je rupa na terenu. Seltiksi ga napadaju, vode u ovoj seriji jer stalno napadaju njega. Luka se žali na sudije, a činjenica je da stalno pričaju sa njim i slušaju šta im govori. On je razlog što njegov tim plaća skupu cenu, zbog načina na koji se ponaša prema sudijama. Luka je briljantan igrač, radi toliko dobrih stvari, Dalas je u finalu zbog njega. Ipak, njegova igra u ovom meču je bila neprihvatljiva i razlog je zašto ekipa neće uzeti prsten“.

Za kraj...

“Mora da prevaziđe momenat u kojem se nalazi. To što je izašao ranije zbog šest ličnih i za to krivi sudije pokazuje da još nije blizu (vrha). Možda će ga tokom leta neko trgnuti iz ovoga, jer niko iz Mavsa i njegovog života to ne uspeva. I tu se sada Mavsi nalaze, nikada neće izaći iz tunela sa titulom u rukama ako ne unaprede ove stvari“.

DONČIĆ: ŠEST FAULOVA U FINALU? BOLJI STE OD TOGA!

A, šta kaže Dončić posle svega? Njemu se prethodne noći tek treći put u NBA karijeri desilo da je utakmicu završio ranije zbog šest ličnih...

"Svaki put kada su napadali koš, sviran je faul. Pokušavam da budem bolji", kratko je odgovorio Dončić.

I pored ranog izlaska Slovenca, Mavsi su ostali u igri.

"Imali smo dobru šansu, ali nismo uspeli. Voleo bih da sam bio na parketu".

O suđenju nije hteo previše.

"Ne znam... Nisu nam dozvolili da igramo sa kontaktom... Ne želim mnogo da pričam, šest faulova u NBA finalu iako stojim ovako (pokazuje poziciju tela), mislim stvarno... Bolji ste od toga".

Dalas je odlično počeo meč, sa 25 poena za sedam minuta, ali je onda stao.

"Trebalo je da nastavimo da igramo sa istom energijom, da držimo iste ljude na parketu. Bili smo u dobrom, a onda su se vratili u igru. I oni su imali seriju 21:2 u četvrtoj četvrtini, pa smo se vratili. Verujemo do kraja".

Veliki problem za Dončića bila su četiri faula u kratkom intervalu.

"Ne sećam se, iskreno da mi se to ikada dogodilo".

Nikada se niko u istoriji NBA lige nije vratio posle zaostatka od tri utakmice...

"Treba da sredimo neke stvari... Triput smo već igrali, znamo ih dobro. Jedna od pozitivnih stvari je to što smo uspeli da se vratimo iz tolikog minusa. Nije gotovo, dok nije gotovo. Zajedno pobeđujemo, zajedno gubimo. Treba da ostanemo zajedno, kako god da se završi. Sledeća može da bude prva od četiri".

Košarkaški svet napustio je Džeri Vest, čovek koji je obeležio jednu epohu kao igrač, a narednu kao funkcioner Los Anđeles Lejkersa.

"Bio je legenda. Mnogo će nam nedostajati. On je logo, vrhunski košarkaš. Nisam bio rođen kada je igrao, ali sam gledao njegove klipove, bio je sjajan".

Četvrta utakmica, možda i poslednja u ovogodišnjem finalu, igra se u noći između petka i subote od 2.30, kada je domaćin ponovo Dalas.



tagovi

Dalas MaveriksNBA ligaLuka DončićBrajan Vindhorst

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara