©Reuters
©Reuters

Marko Spisu ovog leta neće sipati trojke u koš Srbije, bićemo pošteđeni i Pocekovog ludovanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 00:42

Italijani izgubili šanse za plasman na Olimpijske igre, Litvanija blizu da upadne u grupu sa Orlovima

Kako je samo bilo košmarno gledati Marka Spisua kako ulazi u telo Stefa Karija protiv Srbije na Evrobasketu 2022. i pogađa šest trojki za rušenje prvog favorita za zlatnu medalju već u osmini finala kontinentalnog turnira. Samo godinu dana ranije protiv Srbije je meč života odigrao Niko Manijon, a vlasi njegove riđe kosi i dalje ponekada stoje u podsvesti i more sve koji su u Pioniru prisustvovali toj mukotrponoj julskoj noći 2021. u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Pobedili su nas Azuri i prošle godine na Mundobasketu, srećom bez posledica.

Ove godine nećemo gledati takve scene, jer Italije u Parizu neće biti. Ekipa Đanmarka Poceka poražena je od Litvanije u polufinalu kvalifikacionog turnira u portorikanskom San Huanu 88:64, što izvesno znači da će Zelena šuma biti rival Srbije u drugom kolu grupne faze Olimpijskih igara, 31. jula u 17.15. Drugo polufinale odigraće ove noći Portoriko i Meksiko, a pobednik će svakako biti autsajder u finalu protiv Litvanije.

Izabrane vesti

Imala je Italija devet poena zaostatka već na poluvremenu, a kako se meč bližio kraju deficit je konstantno rastao. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marijus Grigonis sa 23 poena, dok je 14 dao Mindaugas Kuzminskas. Dvocifreni u poraženom timu bili su Danilo Galinari sa 15 i Nikolo Meli sa 10 poena.

Pola u šali, pola u zbilji, ali teško da će nekom istinskom navijaču Srbije nedostajati scene od prethodnih godina, poput Pocekovih dramatičnih ispada kojima je znao da promeni tok utakmice, ili šuteva Simonea Fontekija sa poludistance. Gorepomenuto Spisuove trojke posebna su priča i biće gušt malo se odmoriti od njih.

S druge strane, Litvanci su Srbiji mnogo više ležali u poslednje vreme. Setimo se samo septembra prošle godine i ubedljivog trijumfa Orlova u četvrtfinalu Mundobasketa, a sve to samo nekoliko dana posle pobede Litvanije nad SAD-om. Ako pobede Portoriko ili Meksiko u finalu, za dvadesetak dana gledaćemo novi meč izabranika Svetislava Pešića i Kazisa Maksvitisa.

Srbija će pored pobednika kvalifikacionog turnira u San Huanu biti u grupi i sa Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom.


tagovi

Marko SpisuĐanmarko Pocekokošarkaška reprezentacija Italijekošarkaška reprezentacija LitvanijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara