Oded Kataš (©Star Sport)
Oded Kataš (©Star Sport)

Makabi na papiru možda nije tim za Fajnal for, igraćemo da iznenadimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 04:05

"Tokom protekle dve godine mnogo nam je pomoglo to što smo imali igrače sa dobrim karakterom. Verujem da je to i sada prisutno. Želimo dobru hemiju među igračima i da oni uživaju", kaže Oded Kataš

Tako malo nedostajalo je Makabiju iz Tel Aviva da tešku i turbulentnu sezonu ipak pretvori u bajkovitu, ali se na putu plasmana na Fajnal for Evrolige isprečio kasniji šampion Panatinaikos.

Ovog leta u gigantu iz Tel Aviva ne sija prošlogodišnje sunce u smislu kvaliteta tima jer su maltene svi najvažniji igrači otišli, od Lorenza Brauna, Vejda Boldvina, Bonzija Kolsona i Džoša Niba, do Džejmsa Veba i nedavno Derila Mejkona.

Izabrane vesti

Makabi se rastao sa Mejkonom zbog komplikacija u njegovom oporavku od kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta. Klub je u međuvremenu velike odlaske uspeo da zameni potpisima Džordana Lojda, Livaja Rendolfa, Rokasa Jokubaitisa i Venjena Gebrijela, ali trener Oded Kataš indirektno poručuje da Ponos Izraela možda neće biti tako moćan ako nekih ranijih godina.

"Velika je šteta zbog Mejkona, bio je dobar igrač za nas. Trebalo je da se vrati uskoro na parket, ali se situacija zakomplikovala i to je nešto što nismo mogli da anticipiramo. Mi smo želeli da on bude tu, ali smo onda počeli da razmišljamo o finansijama i izazovima koji nas čekaju. Zbog povrede, trošili smo novac koji ne možemo da priuštimo", rekao je Kataš, dok su prognoze za Mejkonov povratak bile za novembar. "Kada je zdrav, on može da pravi veliku razliku. Kalkulisano smo rizikovali sa njim. Nažalost, nismo uspeli i baš je šteta. Igrao sam protiv Mejkona kada sam bio u Panatinaikosu, a on u Aeku i znam koliko može da doprinese. Ne deluje mi da će da se vrati na teren u skorijoj budućnosti".

Govorio je Kataš o brojnim promenama u timu.

"Uspeli smo prošle godine da sagradimo sjajan tim, uprkos ratu, iako nam je trebalo malo vremena da ga sagradimo. To pokušavamo da radimo i sada. Tokom protekle dve godine mnogo nam je pomoglo to što smo imali igrače sa dobrim karakterom. Verujem da je to i sada prisutno. Želimo dobru hemiju među igračima i da oni uživaju. Na papiru, nismo jedan od timova koje očekujete na Fajnal foru, ali pokušaćemo da izvučemo maksimum".

Makabiju na papiru nedostaje košarkaš top klase, a prema navodima izraelskih medija ekipa će drugu godinu zaredom igrati svoje domaće utakmice u Evroligi u Beogradu.

"Rat je nešto što 'lebdi' oko izraelske košarke. To je razlog zašto smo hteli da dovedemo nove igrače, koji znaju Izrael i kakva je situacija. To nam je bila velika prepreka na putu izgradnje tima", rekao je Kataš i zaključio:

"Verujem da će sve doći na svoje, da će rat da se okonča, a taoci biti vraćeni što pre. Nadam se da nećemo još dugo biti u ovoj poziciji".

Makabi evroligašku sezonu otvara kod 'kuće' protiv Asvela 3. oktobra.


tagovi

Oded KatašKK Makabi Tel AvivEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara