Majk Daum (©ABA liga)
Majk Daum (©ABA liga)

Majk Daum u koži Majka Tobija

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 10:09

Početak njegove epizode u timu sa Malog Kalemegdana bitno podseća na onaj koji je u isto vreme prošle sezone imao njegov sunarodnik i imenjak

Ako se po jutru dan poznaje, biće Majk Daum ozbiljno pojačanje za Crvenu zvezdu u ovoj sezoni. Američki krilni centar je na svom debiju u crveno-belom dresu bio jedan od najboljih igrača ostvarivši statistiku od 18 poena i četiri skoka za samo 14 minuta na parketu u pobedi nad Mornarom (91:72).

Početak njegove epizode u timu sa Malog Kalemegdana bitno podseća na onaj koji je u isto vreme prošle sezone imao njegov sunarodnik i imenjak, Tobi koji je letos napustio redove srpskog i regionalnog šampiona.

Izabrane vesti

I on je, kao i Daum sinoć, oduševio zvezdašku javnost na samom startu. Na gostovanju Igokee u Laktašima je ubacio 19 poena uz pride osam uhvaćenih lopti i kao takav bio ubedljivo najkorisniji igrač svog tima. Dao je, baš kao i Daum, instant učinak, i tako zavarao sve da bi mogao da bude jedan od nosilaca igre.

Od toga nije bilo ništa. Štaviše, ostatak njegove priče u crveno-belom dresu nije vredan prepričavanja ni spominjanja, ali bi zato Daumu mogla da služi kao upozorenje. Da se ne uljuljka u trenutni mah zadovoljstva, već da sa istom energijom i pristupom izađe na parket narednog petka na evroligaškom debiju u Parizu i uveri sve da iste partije može da pruža i na višem nivou. Ono što Tobi za celu sezonu nije uspeo da uradi.

"Videli smo da imamo još puno da radimo ali sve dok se držimo zajedno, treniramo iz dana u dan, rezultati će doći. Volim da igram pred ovim navijačima, moja prva evroligaška utakmica je bila ovde prošle godine, tako da, uvek je sjajno igrati ovde, vrlo posebno za mene, blagosloven sam. Prijaju mi šutevi koje sam uzimao, nemam pritisak, cilj mi je da samo izađem i da uživam u trenutku, trudim se da uvek to radim", rekao je Daum posle utakmice sa Baranima.

Zasijao je Tobi još nekoliko puta na Jadranu, međutim u Evropi je bio neprimetan. Kako je sezona odmicala, status u ekipi mu se sve više krnjio tako da je samo završnicu i borbe za trofeje dočekao kao prekobrojan pa onda i ne čudi što je ovog leta promenio sredinu i obukao dres Gran Kanarije.

Svakako, ne treba smetnuti sa uma da je u toku prošle sezone došlo do smene na klupi Zvezde, ali ta činjenica definitivno nije krucijalno uticala na Tobijev status u timu. Imao je dovoljno vremena da se iskaže, ali prosto između njega i Crvene zvezde nije kliknulo, iako je na početku zaličilo da su savršen spoj.

"Borimo se svaki dan, igramo jedni protiv drugih svaki dan, takmičarski naboj je veliki na treningu. Očekuje nas super važan meč na startu Evrolige, videli smo kako je Pariz igrao u Evrokupu prošle godine i znamo da će biti gladni da se pokažu. Za nas je važno da budemo zajedno, to je najvažnije, to je cilj za svaku utakmicu. Idemo poen po poen, korak po korak do rezultata", pojasnio je Daum.

Ušla je Zvezda u aktuelnu sezonu sa deficitom na poziciji "četiri" nakon neuspelih pregovora sa Filipom Petruševim čiji dolazak je praktično bio već viđen. Nije ni čudo zašto je u mnogim krugovima baš ona označena kao Ahilova peta ovog tima, pa i iz tog razloga Daum treba da ima motiv da pokaže kako neće biti onako kako mnogi misle, već onako kako on želi da bude.

Ujedno da na taj način i sebi dokaže da je igrač za najviši nivo košarke, u šta se javnost nije uverila tokom njegovog mandata u Anadolu Efesu gde je takođe imao fantastičan start, da bi potom pao u zaborav i godinu dočekao van tima.

To ne bi smeo ponovo da dozvoli.


tagovi

Majk DaumKK Crvena zvezdaABA ligaEvroligaMajk Tobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara