Luka Dončić (©MN Press)
Luka Dončić (©MN Press)

Luka i pre NBA finala rekao da će igrati za Sloveniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 14:19

“Samo da ostane zdrav, a u dobrom je stanju očigledno“, rekao je predsednik slovenačkog Saveza Matej Erjavec

Danima se već raspredaju spekulacije o tome da li će Luka Dončić da zaigra za reprezentaciju Slovenije u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Generalni menadžer Dalasa Niko Herison rekao je da to očekuje, drugi američki mediji preneli su da sve zavisi od specijalističkih pregleda zbog povrede kolena, a predsednik slovenačkog Saveza Matej Erjavec ističe da se to ne dovodi u pitanje. Naravno pod jednim uslovom.

Izabrane vesti

“Nije bilo potrebe bilo šta da ga ubeđujemo. Sve je već bilo dogovoreno još pre NBA finala. Posle finala Zapada, Luka je rekao svom ocu i meni, koji smo gledali utakmicu, da će igrati za reprezenaciju, uprkos tome što će biti u velikom finalu“, rekao je Erjavec za slovenački Siol.

Uslov je naravno...

“Zdravlje. Rekao je odmah da neće biti nikakvih problema, samo ako bude zdrav. Očigledno je da je u dobrom stanju“.

Ovo su bile reči predednika KS Slovenije, uprkos tome što je Dončić ceo plej-of igrao sa povredom kolena, a imao je i drugih problema koji su ga delimično ograničavali na parketu.

Erjavec je čak otkrio jedan zanimljiv detalj pred Evrobasket 2022, kako je Dončić imao jedan zahtev da bi igrao za reprezentaciju.

“Tražio je da u autobus ubacimo sto za kartanje. To je bio njegov jedini uslov. Sada smo srećni što smo konačno kompletni. Možemo da se pripremamo svi zajedno“.

Slovenija kvalifikacije igra u Pireju, u grupi sa Novim Zelandom i Hrvatskom. U drugoj grupi su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Samo pobednik turnira ide u Pariz.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeLuka DončićKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.kvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara