Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Luka Dončić neizvestan za drugi meč finala

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 22:01

Njegov status je snižen sa "verovatno igra" na "upitan"

Relativno laku pobedu ostvario je Boston na otvaranju velikog finala NBA lige, a drugačije nije ni moglo da se očekuje pošto Dalas Maveriksi osim Luke Dončića maltene nisu dobili gotovo ništa od ostatka ekipe.

Iz tog razloga, kao i naravno zbog činjenice da je apsolutno prva zvezda ekipe, zabrinjava činjenica da je Luka Dončić neizvestan za drugi meč finala zbog, kako se navodi, više povreda sa kojim se suočava.

Izabrane vesti

On maltene ceo plej-of i finiš ligaškog dela vuče povredu kolena koja ga je ozbiljno mučila, a tokom prvog meča zaradio je i kontuziju grudnog koša, zbog čega je njegov status pred drugi meč snižen sa "verovatno igra" na "upitan". Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci sa šuterskog treninga u satima pre utakmice i Dončić je često imao bolnu grimasu na licu.

Mavsi ne bi sebi mogli da dozvole luksuz izostanka najboljeg igrača, ponajviše jer Kajri Irving po nepisanom pravilu sada već ne zna da pobedi svoj nekadašnji klub - vezao jedanaest poraza - dok su Denijel Gaford i Derik Lajvli bili potpuno odsečeni, što Pi Džej Vašington nije mogao sam da nadomesti.

Dončić beleži zastrašujuću statistiku u dosadašnjih 18 utakmica plej-ofa sa 28,8 poena, 9,7 skokova i 8,4 asistencija.

Drugi meč finala na programu je od dva sata posle ponoći, u noći između nedelje i ponedeljka uz direktan prenos na televiziji Arenasport.


tagovi

Luka DončićDalas MaveriksBoston SeltiksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara