©ABA liga, Borac/Dusko Radisic
©ABA liga, Borac/Dusko Radisic

Lojdovo poigravanje nastavljeno i u Čačku - 21 poen za 15 minuta

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 18:56

Lagano i ubedljivo slavlje ekipe Saše Obradovića u Čačku - 95:64

Jedna dominantna partija u Evroligi dovela je samopouzdanje Džordana Lojda do maksimuma, pa je američki bek na krilima raspoloženja iz meča sa Baskonijom odigrao i utakmicu u dvorani kraj Morave. Za samo 15 minuta provedenih na parketu postigao je 21 poen, uz samo jedan promašaj za tri poena (2/3), čime je bio najzaslužniji za lagano slavlje Crvene zvezde protiv čačanskog Borca - 95:64 (23:13, 23:18, 25:21, 24:12)

Beograđani su bili dominantni u svim segmentima igre, bez problema su kročili put ka drugom ubedljivom trijumfu u regionalnom takmičenju, pa je Saša Obradović iskoristio mogućnost da maksimalno rasporedi minutažu u ekipi i sačuva svežinu svom timu pred duplo kolu u Evroligi.

Izabrane vesti

Crvena zvezda nijednom tokom utakmice nije dozvolila sastavu Marka Marinovića da se ponada iznenađenju. Crveno-beli su do dvocifrene prednosti stigli već u finišu prve četvrtine (23:11), a onda su postepeno dodavali gas i pred kraj prvog poluvremena imali i +20 (46:26). Dilema po pitanju pobednika razrešena je već tokom treće deonice, mada gosti nisu propustili priliku da u četvrtom kvartalu stignu do još uvedljivijeg slavlja.

Još jedan vrlo kvalitetan meč odigrao je Lengston Hol, koji je držao dirigentsku palicu u rukama, postigao 14 poena, imao sedam asistencija i tri ukradene lopte. Dvocifreni su bili i Duop Rit (13 poena, šest skokova) i Kori Volden (10 poena, šest asistencija), a svojih pet minuta iskoristio je i Aleksa Radanov, koji je bio izuzetno motivisan u samoj završnici pa je ubacio četiri poena i imao po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Marinović u svojim redovima nije imao igrača koji bi adekvatno parirao mnogo kvalitetnijem protivniku. Donekle je u tome uspevao Brajs Tajler Džons, koji je postigao 16 poena, uz vrlo dobre procente šuta iz igre (5/7), a dvocifen je bio i Derik Tornton, koji je postigao 13 poena, ali uz veliki broj promašenih šuteva sa distance (4/13).

Crveno-beli pakleni ritam nastavljaju već za dva dana protiv Žalgirisa u Beogradu, a več u četvrtak gostuju Asvelu. Kada je u pitanju ABA liga, Obradovićev tim će za tačno sedam dana ugostiti Mornar iz Bara. Čačani narednog vikenda idu na noge Budućnosti, kada će i zvanično završiti seriju izuzetno teških mečeva.

BORAC ČAČAK - CRVENA ZVEZDA 64:95

/13:23; 18:23; 21:25; 12:24/

Dvorana kraj Morave

Bez prisustva publike

Sudije: Belošević, Pecelj, Milojević.

BORAC: Tornton 13, Smit 4, Đoković 2, Miletić 7, Gavrilović 4, Kočović 9, Nerandžić 6, Karapandžić, Novaković, Džons 16, Todorović, Čarapić 3.

CRVENA ZVEZDA: Hal 14, Volden 10, Lojd 21, Davidovac 5, Lazić 3, Rit 13, Radanov 5, Dobrić 4, Simonović 9, Jagodić-Kuridža 7, Simanić 3, Kuzmić 1.


tagovi

KK Borac ČačakDžordan Lojd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara