Aleksa Avramović (©Reuters)
Aleksa Avramović (©Reuters)

Lebron prišao Avramoviću i ohrabrio ga pred nastavak Igara

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 19:43

Jedan signal dovoljan je da vrati samopouzdanje

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Lila)

Poraz na otvaranju Olimpijskih igara nikada nije prijatan, ali treba ostati objektivan i priznati da smo igrali protiv boljeg od sebe. Mnogo bolje, čak bi se reklo. Nisu džabe Amerikanci četvorostruki uzaastopni olimpijski šampioni, a kako su izgledali protiv nas ovog popodneva u Lilu deluje da će da se prošetaju i do petog vezanog zlata i da prave konkurencije nema.

Izabrane vesti

Mi možemo da budemo zadovoljni utiskom koji smo ostavili u dobrom delu utakmice, a da su i Ameri svesni da smo bili vrlo dobar rival priznao je i Lebron Džejms po završetku utakmice. Naime, on je u miks zoni tokom davanja izjava prišao Aleksi Avramoviću i poručio mu da je odigrao dobru utakmicu. Jeste sitnica, ali i mali signal ili znak pažnje može da bude jako važan da bi se sačuvalo ili vratilo samopouzdanje pred nastavak turnira.

Avramović je po završetku meča priznao da je američki sastav bio daleko bolji i prihvatio da nema razloga da tugujemo mnogo jer već u sredu nas očekuje Portoriko.

“Nema šta, utakmicu smo počeli maksimalno agresivno i poveli sa osam razlike. Međutim, igrali smo protiv ekipe sa 12 fantastičnih igrača, gde Durent nije igrao dva meseca i odmah nam dao 21 za poluvreme“, rekao je novi košarkaš moskovskog CSKA i dodao:

“Tu smo imali svoje šanse, ali svaki put kada smo probali da priđemo, oni bi nam dali trojku. Ne znam koliko su ih uopšte ubacili (18 prim. aut), ali svakako su imali sjajno šutersko veče. Mi smo imali dosta promašaja iz otvorenih situacija. Maksimalno ulazimo u sledeću utakmicu protiv Portorika“.

Otkriva Avramović da se gledao duel između Južnog Sudana i Portorika.

“Naravno, gledali smo, obe ekipe su jako dobre. Obe ekipe trče, imaju dosta dobru tranziciju u napadu. Mi moramo da pokažemo svoje kvalitete i da ostanemo smireni“.

Naredni meč na programu je u sredu od 17.15 protiv Portorika.



tagovi

Aleksa AvramovićLebron Džejmskošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija SADPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara