Košarkaši Srbije (©Star Sport)
Košarkaši Srbije (©Star Sport)

Kreće zvanično okupljanje Orlova: Pešić računa na 15 igrača, pripreme u Pazovi

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 09:16

Vladimir Lučić već najavio da ne može

Prošlog ponedeljka Svetislav Pešić imao je priliku da pozdravi petoricu kandidata za reprezentativni dres na, kako je on to nazvao, fakultativnim treninzima, sedam dana kasnije vreme je za početak zvaničnog okupljanja reprezentacije Srbije pred Olimpijske igre u Parizu.

Konferencijom za medije od 18 časova u beogradskom hotelu Kraun plaza startuju pripreme Orlova, a selektor već prvog dana očekuje sve, izuzev Vladimira Lučića koji je unapred javio da nije u stanju da odgovori izazovu, iako bi želeo da bude sa ekipom. Razlog je potreba za dodatnim oporavkom od teške i komplikovane operacije šake koja ga je od terena odvojila osam meseci prošle godine. Kapiten sa Evrobasketa 2022. imao je veliku želju da zaigra sa Srbijom na Igrama, ali to jednostavno nije bilo moguće...

Izabrane vesti

Pešić zato od prvog dana računa na 15 kandidata: Vasilija Micića (Šarlot Hornets), Alekseja Pokuševskog (Šarlot Hornets), Bogdana Bogdanovića (Atlanta Hoks), Nikolu Jovića (Majami Hit), Nikolu Jokića (Denver Nagets), Marka Gudurića (Fenerbahče), Vanju Marinkovića (Partizan Mozzart Bet), Ognjena Dobrića (Virtus Bolonja), Filipa Petruševa (Olimpijakos), Nikolu Milutinova (Olimpijakos), Dušana Ristića (San Pablo Burgos), Aleksu Avramovića (Partizan Mozzart Bet), Ognjena Jaramaza (Partizan Mozzart Bet), Dejana Davidovca (Crvena zvezda) i Uroša Plavšića (Crvena zvezda). Kako je ranije najavljeno, Boriša Simanić takođe je u radu sa reprezezentativnim saigračima, ali on je tu da uhvati zalet kako bi tokom leta našao angažman, o čemu je pričao nedavno za Mozzart Sport.

Po završetku obaveza u Kraun Plazi, reprezentacija se seli u Sportski centar u Staroj Pazovi gde će obaviti pripreme, izolovana od javnosti. U ovom trenutku prijavljenu povredu ima Nikola Jović, koji je na treningu u Majamiju doživeo problem sa stopalom zbog čega se na aerodromu Nikola Tesla pojavio sa zaštitnom čizmom. Njegovo stanje nije ozbiljno, ali zahteva odmor zbog čega nije još u mogućnosti da se potpuno posveti radu. Marko Gudurić je pred sam kraj sezone zadobio povredu prepone.

Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Zatim sledi zvanični prijateljski meč koji će Srbija igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Ekipa odatle ide u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula. Nadamo se u sastavu koji Svetislav Pešić bude želeo, odnosno da će povrede zaobići kandidate za dres.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićBogdan BogdanovićNikola JokićNikola MilutinovAleksa AvramovićNikola JovićAleksej PokuševskiVanja MarinkovićMarko GudurićOgnjen DobrićVasilije MicićUroš PlavšićFilip PetruševDušan RistićDejan DavidovacOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara