Nikola Jović (©MN Press)
Nikola Jović (©MN Press)

Nikola Jović ima ogroman otok, ali nije kritično; Lučić rekao Pešiću: Znam da moram, ali ne mogu…

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 11:05

Snimci košarkaša Majamija su dobri, no ne vidi se sve najbolje zbog hematoma

Nešto jače od mesec dana ostalo je do početka Olimpijskih igara u Parizu, okupljanje je počelo, a selektor Svetislav Pešić je pre tri dana u Areni pozdravio petoricu reprezentativaca Srbije. Na raspolaganje su mu se stavili Vanja Marinković, Dušan Ristić, Ognjen Jaramaz, Aleksej Pokuševski i Uroš Plavšić. Vremenom će i ostali pristići.

U hodu se zbog duge sezone skupljaju srpski reprezentativci, a Svetislav Pešić je u podkastu Kod Luke i Kuzme govorio o stanju povrede Nikole Jovića. Signali su ohrabrujući, stanje nije kritično, međutim košarkaš Majamija ima veliki otok na nozi. Takođe, otkrio je selektor Orlova i detalje razgovora sa Vladimirom Lučićem. Nije otkazao, ali jednostavno ne može.

Izabrane vesti

Situacija sa igračem minhenskog Bajerna je ona koju je imao Nikola Jokić. Glava hoće, ali telo ne može.

„Lučić, nije to nikakva ekskluziva, nije otkazao, ali je rekao da ne može. I šta sada? Da li i ja njemu treba da kažem – moraš? On kaže: ‘Pa znam da moram, ali ne mogu!’ Ili prošle godine Jokić koji je odigrao preko sto utakmica, on je rekao: ‘Ja hoću, ali mi telo i glava ne dozvoljavaju!’ Kada dođeš u reprezentaciju ti na sebe preuzimaš odgovornost svog individualnog učinka. Drugo, preuzimaš odgovornost prema saigračima, moraš da se dobro pripremiš, da bi mogao da ispuniš sva očekivanja svojioh drugova iz tima. I naravno, očekivanja od trenera”, rekao je Svetislav Pešić u podkastu Kod Luke i Kuzme, prenosi Sportklub, i nastavio:

“Ako nisi spreman to da izneseš, kažeš – ne mogu. To rade najbolji igrači na svetu. To radi i Jokić, između ostalih. Lučić je rekao: ‘Jednostavno, ja ću da dođem, ali to što ja želim od sebe da dam za reprezentaciju i što ti, kouč, očekuješ od mene, da ja to dam i tako dalje, ja za to nisam spreman’“.

Neizvestan je Nikola Jović, ali stvari se kreću u dobrom smeru.

„Znaće se, mislim da ništa nije kritično, ali znaće se verovatno dve nedelje posle povrede, to će biti ponedeljak-utorak, verovatno utorak. Jer mu je noga pod otokom, a taj otok je.,. Nije zglob. Ali nije ni, kao što negde sam video, neki pišu peta, metatarzalna kost i tako dalje. Nije. Videćemo, snimci su dobri, ali ne toliko dobri zato što je ogroman otok. Hematom, pa ne može da se vidi. Ali dobro, već sad se radi na tome ovih sedam dana da taj otok prođe, ne samo zbog snimanja, nego zbog sledećeg koraka u toj njegovoj, kao se to kaže, terapiji“, poručio je Pešić.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićNikola JovićVladimir LučićOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara