Klonferi sa novom snagom na Mladost: Nikola Malešević potpisao za OKK Beograd

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.12.19. | 19:28

Rođeni Užičanin biće bitna karika u beogradskoj ekipi koja se bori za izlazak iz opasne zone u domaćem šampionatu

Minulog ponedeljka, OKK Beograd je igrao protiv užičke Slobode i doživeo je neuspeh. Samo par dana kasnije, Klonferi su dobili pojačanje u vidu košarkaša rođenog upravo u ovom gradu. Nikola Malešević postao je novi član beogradskog sastava, a u srpsku prestonicu dolazi iz mađarskog Solnoka.

Malešević igra na poziciji broj tri, a rođen je 1989. godine. Karijeru je započeo upravo u ekipi Slobode, u koju se u par navrata vraćao i nastupao u okviru Košarkaške lige Srbije. Između ostalog, može da se pohvali da je igrao u Poljskoj (Slask, Košalin), potom u Bosni i Hercegovini (Mladost Mrkonjić Grad), u Rumuniji je igrao za Steauu, dok je u Srbiji još nastupao za valjevski Metalac.

Izabrane vesti

Iz Užica je 2009. godine otišao za SAD, gde je proveo četiri godine na koledžu Roud Ajlend, ali nakon toga nije bio izabran na NBA Draftu 2013. godine. Najveći pečat u dosadašnjem toku karijere svakako je ostavio igrajući u crveno-crnom dresu kluba iz grada sa Đetinje. Sa reprezentacijom Srbije je 2013. godine osvojio srebro na Mediteranskim igrama, kao i bronzu na Univerzijadi.

Njegova sestra, Tijana Malešević je možda i poznatija srpskoj sportskoj javnosti, pošto je reč o jednoj od naših najuspešnijih i najpoznatijih odbojkašica.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara