Klej Tompson (©AFP)
Klej Tompson (©AFP)

Klej Tompson trenira sa reprezentacijom Bahama

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.06.24. | 20:26

Dugogodišnji košarkaš Golden stejta, pak, nema dozvolu FIBA da nastupa za ostrvsku selekciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Košarkaška reprezentacija Bahama otpočela je pripreme za olimpijski kvalifikacioni turnir, a među pozvanim igračima pojavio se i Klej Tompson. Četvorostruki NBA šampion sa Golden stejt Voriorsima se pridružio trening kampu ostrvske selekcije, međutim neće biti u prilici da zaista i bude deo tima s obzirom da FIBA tako nešto mora da odobri, a to se neće desiti.

Sjajni šuter je predstavljao SAD na Olimpijskim igrama 2016. i FIBA Svetskom prvenstvu 2014. Tompson namerava da se fokusira na svoju budućnost u NBA ligi. Posle 11 godina će biti slobodan u izboru nove sredine i očekuje se da napusti ekipu iz San Franciska.

Izabrane vesti

Bahami uskoro putuju u Atinu kako će se susresti sa Crnom Gorom i domaćom Grčkom na prijateljskom Acropolis Kupu od 26. do 27. juna. Od pripremnih utakmica do početka kvalifikacija koje startuju 2. jula u Valensiji će biti i obračun sa Finskom. Za mesto na Igrama će se boriti sa Angolom Finskom, Libanom, Poljskom i domaćinom Španijom.

Što se tiče NBA asova, Bahame će ovog leta predstavljati Erik Gordon, Badi Hild, Diandre Ejton i Kai Džouns.


tagovi

Klej TompsonNBA ligaKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara