Karlik Džons (© MN Press)
Karlik Džons (© MN Press)

Karlik Džons i Partizan na putu da se dogovore

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 09:21

Na stolu ugovor od crno-belih za plejmejkera Južnog Sudana

Ozvaničenja novih pojačaja i dalje nema, ali Partizan Mozzart Bet radi punom parom da oformi potpuno novi sastav. Dogovoreno je 10 novih igrača, a na putu je i 11. Toliko dugo traženi plejmejker... Karlik Džons (26, 183). Kako je nezvanično potvrđeno Mozzart Sportu, pregovori su na dobrom putu da se okončaju pozitivno po obe strane što znači da bi reprezentativac Južnog Sudana trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa klubom iz Humske.

Ljubitelji košarke u Srbiji već znaju ovog momka jer ko je pratio prošlogodišnji Mundobasket mogao je da vidi Džonsa koji beleži izvanredne brojke - 20,4 poena, 4,6 skokova i 10,6 asistencija u proseku.

Izabrane vesti

Glavna nepoznanica za ovog momka je da li će biti u stanju da takve brojke prikazuje u Evroligi jer na Starom kontinentu nikada nije ni igrao. U Partizan bi stigao direktno iz Kine gde je igrao prethodne sezone, a od 2021. je konstantno pokušavao da obezbedi NBA ugovor.

Čak je kratio bio kod Nikole Jokića u Denveru, pa i kod Luke Dončića u Dalasu, ali nigde se nije zadržavao duži period. Uglavnom je bio u razvojnoj ligi gde je pokazao izvanredno, čak je bio najbolji strelac i MVP razvojne NBA lige 2023. godine. Ipak, sva ta individualna priznanja nisu bila dovoljna za ugovor pa se preselio u Kinu.

Njegovim dolaskom Partizan bi dodatno ojačao spoljnu liniju u kojoj su trenutno Arjan Lakić, Ife Lundberg, Frenk Nilikina i Sterling Braun. U Partizanu od novih igrača tu su Ajzea Majk, Isak Bonga, Vanja Marinković, Mario Nakić, Tajrik Džons i Brendon Džons.



tagovi

Karlik DžonsKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara