(©FIBA)
(©FIBA)

Kaboklo lomio obruče i Crnogorce

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 16:25

Selekcija Aca Petrovića slavila u prvom kolu Grupe B Kvalifikacionog olimpijskog turnira u Rigi (81:72). Odbegli košarkaš Partizana upisao 25 poena uz devet skokova

Još nije do kraja jasno kakva sudbina čeka Bruna Kabokla u Partizanu, ali to ni najmanje ne brine snažnog Brazilca koji je bio centralna figura svog nacionalnog tima na startu Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Rigi.

Sa 25 poena (11/15 za dva), devet skokova i tri blokade je vodio selekciju Ace Petrovića do preokreta u poslednjoj deonici i pobede od 81:72 (15:23, 21:19, 16:14, 29:16) u prvom kolu Grupe B čime je južnoamerička reprezentacija praktično obezbedila plasman u polufinale.

Izabrane vesti

Još jednu fantastičnu partiju za Selesao je odigrao Kaboklo. Bez problema se nosio sa NBA igračem kalibra Nikole Vučevića, sjajno sarađivao sa Marselinjom Uertasom i uz njega bio najzaslužniji što su Brazilci došli do potpunog preokreta u četvrtoj deonici, iako su bili u zaostatku čitavih 30 minuta.

Presudna je bila trojka Uertasa na manje od dva minuta pre kraja koja je odvela momke u zeleno-belim dresovima na plus šest (75:69). Brazilci su zapravo do prvog vođstva na utakmici došli tek u 32. minutu. Do tada su bili u konstantnom zaostatku koji je početkom drugog perioda igre iznosio čak 13 poena (19:32).

Sve je u tim trenucima išlo u korist Crnogoraca, briljirali su Peri, Popović i Vučević, međutim mic po mic i uz fantastičnu osovinu Kaboklo-Uertas, Brazilci su došli do velikog trijumfa.

Sem centra crno-belih, dvocifreni u pobedničkom taboru bili su još pomenuti Uertas koji i u 41. godini života briljira pošto je meč okončao sa 17 poena i šest skokova. Leonardo Meindl je upisao deset poena, dok je oporavljeni plejmejker Crvene zvezde, Jago dos Santos imao četiri poena uz pet asistencija.

Kod Crnogoraca je Vučević upisao dabl-dabl učinak (17p., 13sk.), bivši član Crvene zvezde, Marko Simonović je imao nekoliko sjajnih poteza u završnici meča koji je završio sa 15 poena i šest uhvaćenih lopti. Kendrik Peri je brojao do 11, a Petar Popović do deset poena.

Izabranici Boška Radovića već sutra od 14.30 igraju sa Kamerunom, dok Brazilci dan kasnije dočekuju afričku selekciju.


tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.košarkaška reprezentacija Brazilakošarkaška reprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara