Aleksa Dimitrijević (©FIBA Basketball)
Aleksa Dimitrijević (©FIBA Basketball)

Juniori se izborili sa Italijanima: Bošnjakovićev dabl-dabl, Kostić i Dimitrijević odlični

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 18:51

Dobra igra i pobeda ekipe Vuleta Avdalovića

Juniorska reprezentacija Srbije započela je odbranu zlata pobedom nad Italijom rezultatom 78:72 (17:17, 16:19, 21:14, 24:22).

Nije bilo lako, ali jeste slatko, Azurini su vodili najveći deo utakmice, odnosno skoro sve do pred kraj treće četvrtine, koju su naši juniori odigrali u sjajnom ritmu i stigli do preokreta čime su kasnije obezbedili trijumf. Tačnije, serijom 11:0 u finišu treće i na početku četvrte deonice otišli smo na +9 (59:50), što se ubrzo pretvorilo i u dvocifrenu prednost koju smo sigurno čuvali do kraja.

Izabrane vesti

Italijani su uspeli da se približe na četiri poena minusa u finišu, ali je Savo Drezgić ubacio četiri slobodna bacanja zaredom i obezbedio trijumf.

Vule Avdalović je imao određenih muka da pripremi ekipu za meč s obzirom da je stigla u finski grad Tampere tek u četvrtak kasno u noć. Ipak, naši mladi košarkaši su imali dovoljno snage i koncentracije da odgovore izazovu i stignu do prvenca na prvenstvu Evrope.

Mitar Bošnjaković je obeležio susret sa dabl-dablom od 11 poena (5/17 iz igre) i 10 skokova, na šta je imao još tri asistencije. Najefikasniji su ipak bili Aleksa Dimitrijević i Andrej Kostić sa 15 (6/8 iz igre), odnosno 14 poena (4/12 iz igre). Mladi dvojac iz redova beogradskih večitih diktirao je igrom našeg tima, dok je Savo Drezgić doprineo sa sedam poena, pet uhvaćenih i četiri podeljene lopte. Dvocifren je bio još Miloš Šojić sa 10 poena, šest skokova i četiri asistencije. Kod Italijana Elhađi Sar je ubacio 18 (6/16 iz igre), a Samuele Mikoli 14 poena (6/15 iz igre).

Sledeći meč Srbija igra u nedelju od 19.30 protiv Letonije, dok za kraj grupne faze, u ponedeljak od 15 časova sledi duel sa Izraelom.



tagovi

Aleksa DimitrijevićAndrej KostićMitar Bošnjakovićjuniorska košarkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za juniore u košarci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara