Nikola Jokić i Ostin Rivs (©AFP)
Nikola Jokić i Ostin Rivs (©AFP)

Jokićeva analiza poraza: Jedna stvar koju sam naučio sa trka konja...

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 08:28

“Oni su kvalitetan tim. Imamo novu šansu za dva dana, na našem terenu. Pobedićemo ili ćemo da izgubimo, nadam se da ćemo uraditi ono prvo. Ako i izgubimo, imamo novu šansu“

Odigrao je Denver lošu utakmicu u Los Anđelesu, utisak je da su Nikolu Jokića na cedilu ostavili svi saigrači, novu šansu za prolaz dalje branilac titule ima u noći između ponedeljka i utorka (TV Arenasport, 04.00), dok se prošlogodišnji MVP finala nada da će cela ekipa podići nivo i konačno ući u plej-of mod.

Jokić je posle utakmice izdvojio vreme da analizira utakmicu i šta je to presudilo da Lejkersi 'prežive'.

Izabrane vesti

“Njihov napad je bio takav da su oni diktirali tempo, koristili situacije, imali su otvorene šuteve, uništili su nas u reketu... Nismo mogli da pogodimo šut, nisu ni oni, ali to je očigledno uticalo na našu odbranu. U poslednje četiri utakmice smo bili u zaostatku već na kraju prve četvrtine ili poluvremenu, to treba da popravimo“, rekao je Jokić.

Novinara je zanimalo da li u duelima sa Entonijem Dejvisom i igračima za koje je zadužen u odbrani ima malo rezerve, kako ne bi skrivio faul...

“Samo pokušavam da otežam protivniku, ne razmišljam o tome da ne napravim faul. Nisam baš toliko dobar u odbrani, prijatelju, ne znam šta da ti kažem“.

Na pitanje da li oseća razočaranje, ljutnju ili generalno frustraciju jer serija nije završena, odgovara:

“Ne osećam ništa od toga. Oni su kvalitetan tim. Imamo novu šansu za dva dana, na našem terenu. Pobedićemo ili ćemo da izgubimo, nadam se da ćemo uraditi ono prvo. Ako i izgubimo, imamo novu šansu“.

Jasno je šta Denver mora da uradi kako bi dobio sledeći meč.

“Pokušaćemo da ih zaustavimo u tranziciji i da nam ne ubace, bukvalno, 80 poena u reketu“.

Utakmicu je obeležilo još jedno nesvakidašnje dodavanje, sada za Majkla Portera Džuniora.

“Nadao sam se da će lopta biti ispred mene, a video sam krajičkom oka Majkla, pa sam je udario čim sam je video... Kentavijus je bacio odličnu loptu, Majkl me nije iznenadio jer sam ga video kako trči“.

Činjenica je da Denver od početka plej-ofa ne šutira ni približno na nivou kao u većem delu sezone.

“Želimo da pobedimo, ali ono što sam naučio kroz trke konja je da nije važno kako počneš, već kako završiš trku. Danas nismo završili utakmicu dobro, želimo da budemo pod kontrolom celu utakmicu. Četiri utakmice ne možemo da pogodimo mnogo toga. Ali, kreiramo situacije, treba samo da verujemo u naše šuteve, počeće da ulazi“.


tagovi

NBA ligaDenver NagetsLos Anđeles LejkersNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara