Juta Vatanabe (©AFP)
Juta Vatanabe (©AFP)

Jača moć košarke u Japanu: Spreman ugovor od preko 5.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 15:47

A potpisaće ga jedan od najboljih tamošnjih košarkaša

Poslednjih godina sve je više košarkaša koji se odlučuju za odlazak na Daleki istok i to ne samo u Kinu, već i Japan. U "zemlji izlazećeg sunca" igrali su svojevremeno Milan Mačvan i Stevan Jelovac, trener je u Alvarku pet godina bio Luka Pavićević...

Nedavno je estonski košarkaš Majk Kocar odlučio da napusti Evroligu i potpiše za Jokohamu, a prema vestima koje donosi BasketNews, u japanskom prvenstvu sprema se revolucija jer će biti potpisan najveći ugovor u istoriji takmičenja!

Izabrane vesti

U domovinu se vraća Juta Vatanabe, jedan od najboljih japanskih košarkaša. On potpisuje za Čibu, a navodno ga čeka ugovor težak preko pet miliona dolara što je najviša suma ikada izdvojena u toj zemlji za jednog košarkaša.

Vatanabe iza sebe ima šestogodišnje NBA iskustvo, najduže među japanskim košarkašima, odnosno preko 200 utakmica u najjačoj ligi sveta. Nastupao je za Memfis, Toronto, Bruklin i Finiks, pre nego što se u februaru vratio među Grizlise i odigrao pet utakmica.

Prošlog leta je imao 14,8 poena, 6,2 skoka i jednu asistenciju na Mundobasketu. Najveća je zvezda japanske reprezentacije.

Što se tiče njegovog novog kluba, Čiba je prošle sezone igrala polufinale domaćeg prvenstva i osvojila Istočno-azijsku Superligu. Trener je nekadašnji šef Ludvigzburga Džon Patrik. Prošle sezone za Čibu su nastupali plejmejker Juki Togaši i visoko krilo Džon Muni, dvojica od top deset strelaca u ligi. Tu su takođe bili i dvostruki šampion Australije Ksevijer Kuks, te Di Džej Stivens koji je tamo čak bio pobednik takmičenja u zakucavanjima.

Raste finansijska moć japanske klupske košarke.


tagovi

JapanJuta Vatanabe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara