Itudis isprovociran na konferenciji za medije: Bjelica? Ne razumem čemu sad ta pitanja? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 23:09

Jedno pitanje novinara izazvalo reakciju trenera Fenerbahčea

Partizan Mozzart Bet je savladao Fenerbahče posle velike borbe i još većeg preokreta 85:84. Ipak, posle susreta, jedno od pitanja treneru istanbulske ekipe Dimitrisu Itudisu nije bilo vezano za dešavanja sa susreta, već za Nemanju Bjelicu.

Novinare je zanimalo, da li je igrač Fenerbahčea, s ozbirom da se Crvena zvezda nije zvanično oglasila o njegovoj sudbini, nakon pisanja medija da će doći do rastanka dve strane.

Izabrane vesti

"Bjelica? On je u Zvezdi, je l tako? Ne razumem zašto sad ta pitanja? Ne znate da li je u Zvezdi ili ne? Vama je to tajna? Nemanjin doprinos Fenerbahčeu i srpskoj košarci je veliki. Bitno da su Motli, Hazer, Vilbekin, Papajanis, Mahmutoglu, Hejs, Biberović igrači Fenerbahčea. Hamza je igrač Fenerbahčea 1 i 2. Tajler Dorsi takođe igrač Fenerbahčea, kao i Jam Madar, Nejt Sestina, pa i Marko Gudurić, Nik Kalates, Metedžan Birsen, Dajšon Pjer i Sertač Šanli koji su povređeni. To je roster Fenerbahčea. Izvinjavam se što sam ovako morao, ako treba ponoviću", rekao je Itudis, kojem opravdano nije prijalo ovo pitanje.

O meču je rekao...

"Čestitke Partizanu, bila je interesantna utakmica. Bili smo u kontroli tokom većeg dela, uprkos činjenici da su nam nedostajali igrači. Uspeli smo to da prevaziđemo odigramo dobru utakmicu, najpre u prvom poluvremenu. Očekivali smo odgovor, moglo je da se završi i u našu korist, borili smo se do kraja i na tome treba da gradimo. Ovo je Evroliga. Sada je bilo ovako, sutra će biti drugačije".

Istakao je da navijači Partizana, koji su još jednom ispunili Beogradsku Arenu, imaju uticaj na dešavanja na terenu, ali da je njegova ekipa i u takvoj atmosferi vodila većim delom susreta.

"Svaka čast publici, Partizanu. Izvanredna atmosfera, ali bila je ista i u prvom poluvremenu. Tako i treba, utiče kada imaš publiku uz sebe, bilo da gubiš ili vodiš".

Jam Madar je bio "pozdravljan" zvižducima sa tribina kada god je imao loptu u rukama. Na kraju je bio jedan od tragičara Fenerbahčea, pošto je promašio otvoren šut sa poludistance u završnici susreta.

"Pričam sa svim igračima, pa i sa Jamom. Pokazao je i kada je bio ovde i kod nas da ima karakter, kvalitet kao čovek i kao igrač i nije uopšte, bez ozbira što je publika bila žestoka i protiv njega, dobro vodio utakmkmicu, igrao dobru odbranu, znajući prednosti i mane igrača sa kojima je trenirao i pomogao nam u pripremi utakmice. Možda je nesreća, taj trenutak kada je izgubio loptu i promašio šut, ali ne mogu stalno te poslednje odluke da nam daju sliku o čemu se radilo na čitavoj utakmici. Možemo da analiziramo kako smo došli do toga. Ne igramo sami, Partizan isto igra dobru košarku, ima dobre igrače, izvanrednog trenera... Zadovoljan sam kako je izneo čitavu situaciju, nije mu lako ni zbog svega što se dešava u njegovoj zemlji. Ali on je toliko fokusiran... Takvi igrači su potrebni košarci", zaključio je Itudis.



tagovi

Dimitris ItudisKK FenerbahčeKK PartizanPartizan Mozzart BetNemanja Bjelica

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara