Danilo Galinari (AFP)
Danilo Galinari (AFP)

Italijani sa Galinarijem napadaju Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 16:57

Selektor Đanmarko Poceko objavio širi spisak od 30 imena na kojem nema povređenih Simonea Fontekija i Gabrijela Proćide

Polako sve više i više reprezentacija objavljuje spiskove za predstojeću akciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre ili samo učešće na istim. Poslednji koji su uz Sloveniju, Hrvatsku i Nemačku tako nešto učinili jesu Italijani. Selektor Đanmarko Poceko je na svetlo dana isporučio širi spisak od 30 imena na kojem posle dužeg vremena ima dugogodišnjeg NBA asa Danila Galinarija, dok su zbog povreda van tima as Jute Simone Fontekio i najbolji mladi igrač Evrolige Gabrijele Proćida.

Azuri će od 2. do 7. jula učestvovati na kvalifikacionog turnira u Portoriku gde će pored njih i domaćina učestvovati još selekcije Bahreina, Litvanije, Obale Slonovače i Meksika, a vizu za Pariz će obezbediti samo pobednik koji će time zauzeti mesto u grupi C u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije sa Južnim Sudanom i SAD-om.

Izabrane vesti

Bilo je priča da će poziv dobiti jedan od glavnih igrača Njujork Niksa, Donte Divićenco koji je izrazio da bi mu tako nešto predstavljalo ogromnu čast. Od ranije se u istom kontekstu spomijao i Darijus Tompson iz Efesa, međutim posle fijaska sa Paolom Bankerom koji ih je na kraju odjavio zarad Amerikanaca, očito Italijani nisu želeli da ulaze u novu administrativnu zavrzlamu.

Zato se na spisku Italije nalaze sledeći igrači: Marko Spisu (Venecija), Avudu Abas (Virtus), Stefano Tonut (Olimpija Milano), Danilo Galinari (Milvoki Baks), Nikolo Meli (Olimpija Milano), Dijego Flakadori (Olimpija Milano), Leonardo Marangon (Džesteko Čividale), Amadeo Tesitori (Venecija), Đampaolo Riči (Olimpija Milano), Federiko Mijaški (Mašio Treviljo), Saliju Nijang (Trento), Grant Bazile (Orzinjovi), Đordano Bortolani (Olimpija Milano), Frančesko Ferari (CRT Grupa Koledž Bargomaneto), Leonardo Fadžijan (Trevizo), Davide Kazarin (Venecija), Giljermo Karuzo (Olimpija Milano), Mikele Vitali (Ređo Emilija), Akile Polonara (Virtus), Leonardo Tote (Pezaro), Muhamet Dijuf (Breogan), Federiko Pozer (Torino), Luka Severini (Tortona), Saša Grant (Ređo Emilija), Matija Palumbo (Benedikt XIV Cent), Tomas Voldetensae (Vareze), Alesandro Pajola (Virtus), Dame Sar (Barselona) i Džon Petručeli (Breša).

Inače, Italijani su na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju takmičenje završili na petom mestu porazom od Francuske u četvrtfinalu 75:84.


tagovi

Danilo GalinariĐanmarko Pocekokošarkaška reprezentacija ItalijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara