Džejms Naneli (AFP)
Džejms Naneli (AFP)

Istorija Nanelijevih incidenata: Pretio novinarima, udario šamar Larencakisu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 01:01

Doskorašnji košarkaš Partizana nije bio cvećka

Ne stišava se bura na relaciji Partizan - Džejms Naneli. Nije se dugo čekalo na odgovor iz kluba na oštre reči koje je američki košarkaš izneo kao repliku na tvrdnje predsednika Ostoje Mijailovića. Kako se sada čini, izgleda da će ceo "prljavi veš" izaći na videlo.

Doskorašnji član crno-belih je na društvenim mrežama napisao da ga klub dve godine nije plaćao na vreme i da je u sukobu sa Stefanom Lazarevićem delovao u samoodbrani, a Mozzart Sport je uspeo da dođe do zvaničnog komentara iz Partizana koji otkriva da je momak iz San Hozea imao istoriju nasilnih incidenata u prethodne dve sezone.

Izabrane vesti

Naime, kako nam je iz kluba rečeno, Naneli je za tuču sa Lazarevićem kažnjen u iznosi koji je malo viši od jedne mesečne plate. Međutim, to nije bio izolovan slučaj.

Kako smo saznali, Naneli je prošle sezone na poluvremenu utakmice sa Olimpijakosom u Beogradu, u tunelu udario šamar Janulisu Larencakisu, dok je nakon završetka čuvene pete utakmice četvrtfinala plej-ofa protiv Reala u Madridu pretio pojedinim novinarima da će da im "porazbija telefone".

Sve to je, srećom, brzom intervencijom ljudi iz kluba uspelo da se ispegla kako ne bi prešlo u ozbiljniji incident, međutim isto samo pokazuje koliko je svojeglavi šuter štete pravio klubu van terena.

Jasno je da u klubu Partizanove veličine neke norme ponašanja i vladanja moraju da se poštuju, a o tome je pred početak ove takmičarske godine pričao i trener Željko Obradović koji je u tom slučaju indirektno i govorio o Nanelijevim nestašlucima.

"Vrata ovog kluba su otvorena za sve koji misle da mogu biti deo Partizana, ali oni moraju da znaju kako treba da se ponašaju. Partizan je brend, iznedrio je plejadu fantastičnih igrača i trenera. Ovo ime mora da se štiti, ja nisam više Željko Obradović, već sam trener Partizana Željko Obradović i moram da se ponašam u skladu sa tim. Nema više niko privatno ime i pravo na privatnost. Gde god da bude i šta god radio, ispred će mu stajati 'igrač Partizana'. U tom smislu moraju da se ponašaju kako dolikuje ovom grbu. To je jedini način koji mora biti ispoštovan. Moramo da poštujemo grb i ne pravimo nikakve probleme bilo koje vrste", kazao je Obradović za klupsku televiziju.

Posle svega što se dešavalo sa Nanelijem, u klubu će imati još manji stepen tolerancije prema eventualnim budućim incidentima. Iako je postojao ogroman broj navijača koji je smatrao da Naneliju treba ponuditi novi ugovor, istorijat igračevih prestupa potvrđuje ispravnost klupske odluke.

Ma koliko Naneli donosio mnogo dobrih stvari na parketu (a bogami i te kako jeste), sve ono dobro je poništavao van parketa. Onda ne treba ni da čudi što ga je klub otpisao.


tagovi

KK PartizanEvroligaDžejms Naneli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara