Ilija Belošević (©KLS)
Ilija Belošević (©KLS)

Ilija Belošević: Imamo plejadu mladih sudija koji tek dolaze, Uroš Nikolić najtalentovaniji u Evropi

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 22:21

"U ovom talasu sigurno imamo još četvoricu-petoricu sudija koji bi mogli da sude Evroligu, ali na njima je da rade, na nama starijima da im pomognemo", rekao je najbolji srpski arbitar

Drugi dan Edukativnog skupa UK KLS na Staroj planini doneo je nekoliko izuzetno zanimljivih, ali jako važnih predavanja za bolje razumevanja kako novih, tako i generalno pravila košarkaške igre.

Koliko ovakva vrsta predavanja zaista znači i trenerima i sudijama, kako bi se uz detaljna objašnjenja i interakciju smanjila nerazumevanja određenih odluka kroz sezonu, aplauzom su rekli treneri u KLS nakon završenog predavanja najboljeg i najiskusnijeg srpskog sudije, Ilije Beloševića.

Izabrane vesti

Belošević je istakao zadovoljstvo što je Košarška liga Srbije ove godine pružila priliku da se sudije i treneri nađu na jednom mestu i da kroz razmenu mišljenja ukažu jedni drugima na ono što nedostaje obema stranama za bolje razumevanje na terenu.

"Nakon predavanja prišlo mi je nekoliko trenera i reklo da do danas nisu znali koliko je naš posao zaista zahtevan. Koliko oni rade skautinge toliko i mi sudije pred svaku utakmicu radimo analize kako ekipa, tako i trenera. Razjasnili smo neke situacije koje im nisu bile jasne, na primer da sudija koji je najbliži nije uvek odgovoran za donošenje odluke. Približili smo stavove, a sve u korist srpske košarke", rekao je Belošević i istakao:

"Ovakvi seminari i razgovori treba da se organizuju češće. Po mom mišljenju idealno bi bilo pred Superligu, ukoliko ima dobre volje, a siguran sam da je uvek ima. Da ponovo razmenimo mišljenja, vidimo gde smo grešili i jedni i drugi i na taj način pokušamo ispraviti sve to pred samu završnicu lige".

Kao najbolji i najiskusniji srpski sudija, Belošević otvoreno se stavio na raspolaganje Košarkaškoj ligi Srbije za edukaciju i rad sa mlađim sudijama.

"Imam jednu zemlju - za mene je Srbija sve na svetu. Pošto sam na kraju karijere, uvek sam na raspolaganju da kroz edukaciju pomažem mladim sudijama na terenu i van njega. Ma šta se pričalo, Srbija sada ima plejadu mladih sudija koji tek dolaze. Tu je, po meni sigurno najtalentovaniji sudiju u Evropi Uroš Nikolić, tu je sada i mladi Stefan Ćalić. U ovom talasu sigurno imamo još četvoricu-petoricu sudija koji bi mogli da sude Evroligu, ali na njima je da rade, na nama starijima da im pomognemo, a na svima vama je da skinete breme sa njihovih leđa da rade svoj posao najbolje što umeju", poručio je najbolji srpski arbitar Ilija Belošević.


tagovi

Ilija BeloševićKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara