(©MN Press)
(©MN Press)

I Barselona prati situaciju oko Kabokla

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.07.24. | 11:11

Katalonci jedino rezervisani zbog mesta za igrača van EU

Sve miriše na to da Bruno Kaboklo neće nositi dres Partizan Mozzart Beta sledeće sezone. Odnosi između njega i kluba su se prilično zakomplikovali, iako su crno-beli u poslednjem obraćanju javnosti rekli da računaju i dalje na Brazilca.

A, klubovi u Evropi pomno prate razvoj situacije oko Kabokla. Kako javlja španski portal Ensestando, Barselona je bacila oko na brazilskog centra, čak je obavila i prve razgovore sa njim.

Izabrane vesti

Kaboklo je za Katalonce jedna od opcija pod košem, pošto su u opticaju još i Johanes Timan iz Albe i njegov imenjak Fojtman, koji je slobodan igrač otkako je otišao ovog leta iz Armanija.

Ipak, Bruno Kaboklo se sviđa Barseloni zbog toga kako štiti svoj reket i zbog izuzetnih fizičkih karakteristika, piše Ensestando. Jedina stvar koja ne ide na ruku Brazilcu i zbog koje Barsa ima rezervu je što bi zauzeo jedno od dva mesta za igrača van Evropske unije. Jedno mesto je već pripalo Džabariju Parkeru. To nema veze sa Evroligom, ali bi uticalo na sastav katalonskog tima u ACB ligi.

U prethodnoj sezoni Bruno Kaboklo je odigrao 27 utakmica za Partizan Mozzart Bet u Evroligi uz učinak od 9,4 poena i četiri skoka. Sa reprezentacijom Brazila je pre nekoliko dana izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Kako se pominje prethodnih dana, za Kabokla je zainteresovan i Makabi Tel Aviv.


tagovi

Bruno KabokloKK PartizanEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara