Hrvatskih 12 za kvalifikacije za OI: Teško će s ovim timom u Pariz...

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 19:17

Šest igrača iz ABA lige

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Josip Sesar saopštio je konačan spisak od 12 igrača na koje će računati u Atini na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

A avionu za Grčku našli su se: Goran Filipović (Igokea), Borna Kapusta (Split), Džejlen Smit (Partizan), Filip Krušlin (Strazbur), Mario Hezonja (Real), Mateo Drežnjak (SC Derbi), Toni Nakić (Cibona), Dario Šarić (Golden Stejt), Dario Drežnjak (Zadar), Ivica Zubac (LA Klipers), Danko Branković (Bajern), Ivan Vraneš (Juventus).

Izabrane vesti

Podsetimo, komšije se nalazi se u Grupi A sa Slovenijom i Novim Zelandom, dok se kasnije ukrštaju s grupom gde su domaćin Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Pošteno govoreći, deluje da im šanse s ovim sastavom baš i nisu naročito velike, pogotovo protiv Grka, ukoliko dođe do duela sa njima.

Kvalifikacioni turniri na programu su od 2. do 7. jula. Pored Grčke, igra se u Letoniji, Španiji i Portoriku, a samo će pobednici svakog od četiri turnira osigurati plasman na Olimpijske igre u Pariz.

Hrvati u utorak igraju prvu utakmicu protiv Slovenije (20 sati), drugu dan kasnije protiv Novog Zelanda (16.30 sati), polufinalne utakmice na rasporedu 6. jula, dok je finale u nedelju 7. istog meseca.

Direktamn plasman na OI već su obezbedili Francuska kao domaćin, zatim Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Nemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Pored Hrvatske i ostalih selekcija što će se takmičiti u Atini, put do Grada svetlosti kroz kvalifikacije traže: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Filipini, Finska, Gruzija, Italija, Kamerun, Liban, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Obala Slonovače, Poljska, Portoriko i Španija.


tagovi

Olimpijske igre 2024Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara