Klej Tompson (©AFP)
Klej Tompson (©AFP)

NBA pijaca: Bogdan ostao bez Mareja, Tompson možda kod Jokića

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 09:11

Za dugogodišnjeg igrača Golden Stejta zainteresovana i Filadelfija

Uporedo sa dešavanjima na evropskom košarkaškom tržištu, rasplamsaće se i ono u NBA ligi. Već je počelo pošto su prvi veliki trejd razmenili Atlanta i Nju Orleans.

Posle dve godine, Dežonte Marej je iz redova Hoksa prešao u Pelikanse koji su zauzvrat u Džordžiju poslali Dajsona Denijelsa, Lerija Nensa juniora i dva pika prve runde.

Izabrane vesti

Marej je protekle sezone beležio 22,5 poena, 5,3 skoka i 6,4 asistencije, i uz Tre Janga i Bogdana Bogdanovića bio udarna igla u ekipi Kvina Snajdera.

Međutim, neće samo Marej promeniti klub. Isto će posle punih 13 godina učiniti Klej Tompson. Praktično nezamenjivi šraf u šampionskoj eri Golden Stejta neće produžiti saradnju sa ekipom iz San Franciska.

To se zna već neko vreme, a u red za njegove usluge stali su mnogi klubovi, među kojima je i Denver. Ako Nagetsi izgube Kentavijusa Koldvela-Poupa, koji je odlučio da odbije opciju da ostane njihov igrač i izađe na tržište, Denver upravo Tompsona vidi kao moguću zamenu. Najveću konkurenciju imaju u Filadelfiji koja je takođe zainteresovana za sjajnog šutera kojeg su prethodnih sezona povrede dosta osakatile.

Međutim, iako je ušao u pozne igračke godine, Tompsonov kvalitet i iskustvo bi mnogo značilo ekipi koju na terenu predvodi jedan od najvećih igrača današnjice, Nikola Jokić.

Dosta se toga kuva i u Lejkersima. Nakon što su draftovali Bronija Džejmsa. ekipa iz "grada anđela" je u svojim redovima zadržala Dianđela Rasela koji je prihvatio ponudu od 18,7 miliona dolara za narednu sezonu kako bi ostao deo ekipe. Isto je učinio i Pi-Džej Taker u gradskom rivalu Klipersima. On će naredne sezone biti bogatiji za 11,5 miliona dolara.


tagovi

Denver NagetsAtlanta HoksNju Orleans PelikansDežonte MarejKlej Tompson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara