Marko Gudurić (©AFP)
Marko Gudurić (©AFP)

Gudurić: Dobra provera pred četvrtfinale, znali smo šta nas čeka

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 23:29

“Australiju da dobro analiziramo i da se spremimo za četvrtfinale“, kaže iskusni bek

Pobedili smo. Nismo oduševili, ali smo bar uradili ono što je bilo potrebno da osiguramo status najbolje drugoplasirane ekipe.

Južni Sudan se borio za goli život i prolaz dalje, to je na nas stavilo određeni pritisak sa čime smo se borili veći deo susreta, ali kada smo probili led bilo je jasno da ćemo do pobede. Jedan od zaslužnijih za takav ishod je Marko Gudurić. Ubacio je samo jedan poen, ali se tokom celog susreta maksimalno stavio u službu tima i 'grizao' u odbrani do krajnjih granica, čime je pomogao da izbegnemo eventualnu dramu i možda čak poraz!

Izabrane vesti

“Teška utakmica, znali smo da nas čeka ovako nešto. Mnogo su veliki, fizički, još ova pravila koja su drugačija u odnosu na Evroligu, tako da smo znali da će da bude teško. Oni su jako ponosna nacija, sjajno se bore za svoju reprezentaciju. Pobeda im je bila potrebna zbog prolaza dalje. Bili smo mirni, imamo dosta iskusnih igrača, to nam je dosta pomoglo. Dobar test pred četvrtfinale“.

Sada slede tri dana odmora, pa duel sa Australijom u utorak.

“Još jedna fizički jaka ekipa, koja mnogo trči, igra agresivno. Imali smo utakmicu u Abu Dabiju sa njima, iskoristićemo je da je dobro analiziramo i da se spremimo za četvrtfinale što je bolje moguće“.

Srbija se ubrzo seli za Pariz, da nastavi pripreme za četvrtfinale. A tamo, tim koji nas je dobio u pripremama za Olimpijske igre. Sada je red da mu se revanširamo. Susret se igra u utorak od 14.30.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Marko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara