Gudurić dobio udarac, navijači osuli paljbu po sudijama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 13:30

Srpski internacionalac povredio natkolenicu u duelu sa Gazijantepom

Fenerbahče je januar u Evroligi završio sa perfektnim skorom od šest pobeda, ali se zato povremeno muči u turskom šampionatu. Polovinom meseca je izgubio kod kuće od Bešiktaša, dok je sada izgubio, takođe kod kuće, od Gazijantepa (97:102) i to posle produžetka. A da jedna loša stvar često ne ide sama potvrda je povreda Marka Gudurića. Na sreću, prema prvim informacijama iz Turske, nije u pitanju ozbiljnije prorode.

Pred kraj drige četvrtine, prilikom pokušaja da se probije do koša rivala, između Rašarda Kelija i Orhana Ajdina, srpski reprezentativac je dobio udarac kolenom u desnu natkolenicu od Amerikanca i pao na zemlju, uz bolnu grimasu. Tek pošto je interevenisao doktor, Gudurić je uspeo da se podigne i napusti teren.

Izabrane vesti

Arbitri nisu adekvatno odreagovali, odnosno nisu dosudili prekršaj za Fenerbahče, što je na društvenim mrežama odmah iniciralo silnu lavinu negativnih komentara na njihov račun.

Iako na sreću, nije u pitanju teža povreda, Igor Kokoškov nije želeo da rizikuje i u nastavku vrati na teren Gudurića koji je do momenta pada bio jedan od najefikasnijih igrača Fenerbahčea sa 10 poena.

Što se utakmice tiče, dugo je Fenerbahče rezultatski kaskao za Gazijantepom, često prelazeći ivicu dvocifrenog minusa. Ali je uspeo je u poslednjoj četvrtini uspeo da anulira prednost gostiju iz treće deonice (42:56). Čak je 81 sekund pre kraja preokrenuo (86:82). Radost je, međutim, kratko trajala. Muamadu Žajte sa dva polaganja od kojih je drugo bilo četiri sekunde pre kraja regularnog toka vratio rezultat na "nulu" (86:86).

Ništa manje drame nije bilo ni u produžetku u kome je Gazijantep stigao do 92:86. Fener se opet nije predavao. Stigao je do 97:98 posle koša Kenana Sipahija pod faulom. Rašard Keli je potom zakucao na semaforu 100:97, a Trejvis Simpson ukrao loptu Sipahiju, pa je posle njegovih uspešnih slobodnih bacanja (102:97) 16 sekundi pre kraja Gazijantep mogao upiše pobedu.

Najefikasniji kod domaćina bili su Dikson sa 22, Mahmutoglu sa 16 i Pjer sa 13 poena, uz pomenutih 10 poena Gudurića. U Gazijantepu su šestorica igrača bili dvocifreni, Simspon (22), Hejs (20), Keli (17), Žajte 15 poena i 12 skokova, Ulusoj (14) i Ogut (12), dok se u listu strelaca upisao samo još Hadžijeva (2).



tagovi

Marko GudurićIgor KokoškovKK FenerbahčeGazijantep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara