Virtus bez sponzora (©Starsport)
Virtus bez sponzora (©Starsport)

Grom iz vedra neba, Virtus izgubio glavnog sponzora

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.05.24. | 11:25

Ništa od produžetka saradnje sa Segafredom

Nakon (pre)ranog kraja iz Evrolige, u kojoj je u prvom delu sezone držao visoko drugo mesto, a završio tek na desetom, Virtus iz Bolonje suočava se sa još jednom vrlo nepovoljnom situacijom.

Naime, kompanija Segafredo, čiji je naziv stajao u imenu italijanskog velikana, odlučila je da ne produži ugovor koji ističe juna ove godine.

Izabrane vesti

Glavni razlog za ovakvu odluku leži u promeni akcionarske strukture poznatog proizvođača kafe, koja ima ciljeve da ubrza rast brenda Segafredo na međunarodnim tržištima. Privatna kompanija Kvatro R kupila je 50 odsto akcija u ovom projektu sa finansijskom injekcijom od 90.000.000 evra.

Pitanje je koliko će ovaj razvoj situacije uticati na nastup Virtusa u Evroligi naredne sezone, jer kao što je najavio direktor Evrolige Paulijus Motejunas, tim iz Bolonje je među pet ekipa koje bi mogle da se presele u Evrokup, uz beogradske večite rivale, Valensiju i Albu. 

Videćemo tek kako će reagovati Virtus nakon što je izgubio ugovor koji ga je hranio još od sezone 2016/2017. Možda će naći i jačeg sponzora. A možda će biti prinuđen da značajno smanji budžet. Zavisiće verovatno i od Evroligine odluke. Sa mestom u elitnom takmičenju svakako će lakše do sponzora.


tagovi

VirtusVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara