Filip Petrušev (©Star sport)
Filip Petrušev (©Star sport)

Grci pišu: Petrušev stiže u Zvezdu, ali tek pred početak Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 00:12

Olimpijakos ga želi u timu za meč Superkupa Grčke koji je na programu krajem septembra

Čekaju na Malom Kalemegdanu Filipa Petruševa, i po svemu sudeći će ga dočekati, ali ne onoliko brzo koliko su se u taboru Crvene zvezde nadali.

Iz Grčke ove noći stižu nove vesti po pitanju prelaska srpskog krilnog centra u redove regionalnog šampiona. SDNA piše da će se osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Parizu sa Srbijom izvesno vratiti u svoj bivši klub, ali da se to neće desiti u naredne tri nedelje.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da su klubovi već postigli dogovor o pozajmici 24-godišnjeg košarkaša i da na tom polju nema nikakvih problema, već da Olimpijakos odlaže dolazak Petruševa u Beograd iz striktno sportskih razloga.

Naime, tim iz Pireja 28. septembra igra polufinale Superkupa Grčke protiv Peristerija, a kako Jorgosa Barcokasa brine nedovoljna fizička sprema pojedinih igrača i pre svega povreda Mustafe Fala, crveno-beli žele da Petruševa zadrže za taj meč i tek onda ga pošalju u Crvenu zvezdu.

To znači da bi, ukoliko na kraju i dođe - mada SDNA ne ostavlja nikakvu dilemu po tom pitanju - Petrušev propustio uvodna dva meča Crvene zvezde u ABA ligi (protiv Dubaija i Mornara) i treneru beogradskog tima se stavio na raspolaganje tek za utakmicu prvog kola Evrolige protiv Pariza, koja je na programu 4. oktobra.

Podsetimo, Zvezda može da čeka do 3. oktobra kada počinje nova sezona u Evroligi, jer to je ujedno i poslednj rok kada košarkaši iz jednog evroligaškog kluba mogu da pređu u drugi. U suprotnom, crveno-beli ne bi mogli da ga registruju pre 17. runde elitnog evropskog takmičenja.


tagovi

Filip PetruševKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara