Miloš Teodosić (©KK Crvena zvezda)
Miloš Teodosić (©KK Crvena zvezda)

GOTOVO: Miloš Teodosić ostaje u Crvenoj zvezdi!

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 15:04

Produžetak ugovora

Bomba na Malom Kalemegdanu - Miloš Teodosić produžio je ugovor na još godinu dana!

Srpski as i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije stavio je paraf na nastavak saradnje sa Crvenom zvezdom sa kojom je minule sezone osvojio triplu krunu! Jedan od najboljih srpskih košarkaša u 21. veku imao je ključnu ulogu u osvajanju sve tri titule, u Jadranskoj ligi, Superligi Srbije i Kupu Radivoja Koraća. Izneo je veliki teret i u Evroligi, ali mu je nedostajala adekvatna podrška da odvede crveno-bele do plej-ofa ili bar plej-in turnira.

Izabrane vesti

Prekaljeni kreator ostaće da sa voljenim klubom odbrani tri pehara, ali i da proba da napravi ozbiljniji iskorak u Evropi. Sada je vrlo jasno da Crvena zvezda ima formiranu plejmejkersku liniju za narednu sezonu u kojoj će pored Teodosića biti Jago dos Santos i Kodi Miler Mekintajer čiji se potpis na Malom Kalemegdanu očekuje uskoro.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Crvena zvezda je na zvaničnom sajtu potvrdila vest.

"Osvajač triple krune sa Crvenom zvezdom i jedan od najboljih košarkaša koje je ova zemlja imala, Miloš Teodosić produžio je ugovor sa voljenim klubom, i nosiće crveno beli dres i u sezoni 2024-2025! Ostanak lidera ove ekipe na terenu i u svlačionici predstavlja ogromno pojačanje za KK Crvena zvezda za koji je Miloš prethodnu sezonu odigrao sa velikim uspehom, ali i motivacijom i željom da pomogne klubu i timu u svakom smislu", stoji u saopštenju i dodaje se:

"Suve brojke koje je ostvario nastupajući u četiri takmičenja, ne mogu da dočaraju uticaj koji je Zvezdina 'četvorka' imala u prethodnoj sezoni na terenu i u svlačionici. Završnice svih takmičenja u kojima je pomogao da naš klub osvaja trofeje, počev od Kupa Radivoj Korać u Nišu koji je odigrao na jednoj nozi, završnice ABA lige ili pojedinih utakmica Evrolige (MVP 16.kola Evrolige sa Makabijem) pokazale su zašto je za KK Crvena zvezda od izuzetne važnosti da ima Miloša Teodosića, lidera, Zvezdaša i igrača takvog kvaliteta i u narednoj sezoni".

Teodosić je odigrao 27 utakmica u Evroligi za Zvezdu, uz prosek od 9,4 poena, 5,9 asistencija i dva skoka. U ABA ligi je na 24 meča skupio 7,7 poena i pet završnih dodavanja.

Crvena zvezda uradila je već ogroman posao. Produženi su ugovori sa Džoelom Bolombojem i Rokasom Giedraitisom još pred kraj prošle sezone, te kapitenom Brankom Lazićem, sve na po dve godine. Prvi novajlija je Uroš Plavšić iz Mege sa kojim je sklopljen ugovor na tri godine, a čekaju se potpisi Nikole Kalinića, Kodija Milera Mekintajera i Ajzee Kenana, kao i potencijalno Majka Dauma.

Klub su napustili Majk Tobi i Fredi Gilespi, a vrlo verovatno će za njima i Adam Hanga.


tagovi

Miloš TeodosićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara