Nikola Kalinić (©AFP)
Nikola Kalinić (©AFP)

Kalinić će za tri sezone u Zvezdi zaraditi 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.06.24. | 12:43

Kako javlja "Sport klub"

Dogovor između Nikola Kalinića i Crvene zvezde je postignut, samo još treba da se ozvaniči. Čini se da smo sve bliži tom trenutku pošto "Sport klub" javlja da su se dve strane dogovorile oko trogodišnjeg ugovora prema kojem bi bivši srpski reprezentativac trebalo da zaradi ukupno 5.000.000 evra.

Sva je prilika da bi to mogao da bude poslednji ugovor u karijeri 32-godišnjeg asa iz Subotice koji na Mali Kalemegdan stiže posle završetka neslavne sezone u Barseloni u kojoj je prosečno beležio 7,3 poena uz 3,8 skokova i 2,4 asistencije za 24 i po minuta na parketu. Pritom je na kraju ispao iz rotacije, a nije uspeo da se okiti nijednim trofejem.

Izabrane vesti

Biće ovo za Kalinića treći mandat u crveno-belom dresu. Prvi je imao u sezoni 2014/15 , a drugi 2021/22 za koje vreme je osvojio po dve titule u regionalnoj ABA ligi, domaćoj Superligi i Kupu Radivoja Koraća. Pride je 2022. bio imenovan za MVP jadranskog takmičenja.

Sem za Zvezdu i Barselonu, nastupao je još za Spartak iz Subotice, Novi Sad, Vojvodinu, kragujevački Radnički, Valensiju i Fenerbahče sa kojim je 2017. osvojio Evroligu.

Crveno-beli su prilično aktivni na tržištu pošto su zasad doveli Uroša Plavšića, dok su ugovore produžili sa kapitenom Brankom Lazićem i Rokasom Giedraitisem, a kao pojačanja se spominju Majk Daum, Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kenan...


tagovi

KK Crvena zvezdaplataNikola Kalinić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara