(©FIBA)
(©FIBA)

Furija furiozno po Libanu

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.24. | 22:56

Španija bez ikakvih poteškoća započela kvalifikacije za Olimpijske igre

U plusu od 45 poena su košarkaši Španije okončali duel sa nejakim Libanom u kvalifikacija za Olimpijske igre. Izabranici selektora Serđa Skariole su kod kuće, u Valensiji, slavili sa ogromnih 104:59 i tako napravili prvi korak ka obezbeđivanju mesta u Parizu.

Država sa Bliskog istoka je bila dostojan protivnik samo u prvih deset minuta. Sve posle toga je izgledala kao nepomični posmatrač dominacije crvene furije. Na poluvremenu je na semaforu stajalo 51:31, da bi se do kraja meča razlika i više nego poduplala.

Izabrane vesti

Fantastično se predstavio u redovima domaćina Santi Aldama koji je upisao 17 poena i devet skokova. Njega su u stopu pratili Usman Garuba sa 15 i Haime Pradilja sa 14 poena. Dario Brizuela je stao na 12, dok je Lorenzo Braun uz sedam poena imao i devet uspešnih dodavanja. U selekciji Libana je briljirao Jusef Kajat sa 20 poena.

Španci već sutra od 20.30 protiv Angole imaju šansu da obezbede prvo mesto u grupi, dok će se Libanci baš sa afričkom selekcijom boriti za plasman u polufinale.


tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara