Pogled na Kup iz Zvezdinog ugla: Trofej bi doneo novu energiju pred finiš sezone

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.02.20. | 10:59

Crveno-beli u Nišu prvo igraju protiv Radničkog sa Crvenog Krsta, a ako prođu dalje sledi pobednik meča Mega Bemaks - Sloboda Užice

Dugo Crvena zvezda nije izgledala tako anermično kao nedavno u Baru protiv Mornara. Iako konačni rezultat ne ostavlja takav utisak (71:64), Mornar je umalo potpuno deklasirao crveno-bele, ali je takav scenario na kraju sprečio raspucani Bili Beron. Poraz koji je Zvezdu izvesno ostavio bez šansi za drugo mesto na tabeli u regionalnom takmičenju je arhivirano, verovatno ne i zaboravljeno, ali pred timom Dragana Šakote sada je šansa da se bori za drugi trofej u sezoni - Kup Radivoja Koraća.

Bez ikakve dileme - osvajanje Žućkove levice posle 2017. godine probudilo bi neku novu energiju kod crveno-belih pred završnicu sezone u kojoj će se prvo boriti za plasman u plej-of, a onda za odbranu pehara u situaciji gde neće imati prednost domaćeg terena ni u jednoj seriji. Pred Crvenom zvezdom je prvi izazivač, Radnički sa Crvenog Krsta (TV Arenasport, 17.00), čiji su dani slave odavno prošli, a danas su klub s jednom od najinteresantnijih priča na Kupu u Nišu. O aktuelnoj situaciji u klubu s Krsta mogli ste da čitate u odvojenoj priči, a njen link možete pronaći OVDE.

Izabrane vesti

CRVENA ZVEZDA OSVAJAČ KUPA – 1,85

RADNIČKI OSVAJAČ KUPA – 2.000

Što se Crvene zvezde tiče, ona je favorit praktično do finala, kada je jedino moguće da se ukrste koplja s braniocem Žućkove levice - Partizanom. Ako prođu Radnički, igrači Crvene zvezde će u polufinalu u subotu dočekati boljeg iz susreta Mega Bemaks - Sloboda Užice, gde aktuelni šampion Jadranske lige objektivno ne bi trebalo da ima problema da obezbedi plasman u finale. Ali, na Kupu u Nišu poslednjih godina bilo je uvek zanimljivo, tako da ništa nije unapred rešeno...

Dragan Šakota je u dosluhu s klupskom upravom odlučio da put Niša ne krene Stratos Perperoglu, koji posle bljeska u meču s Panatinaikosom i dalje nije u optimalnom stanju da bi pružao igre kakve se od njega očekuju. Zakonska regulativa KSS da za Kup mogu da budu prijavljena samo četvorica stranaca rešena je tako što je tek pristiglom Kevinu Panteru - u Beogradu tek mesec i po dana - dodeljen pasoš Srbije, koji od ranije poseduje i Čarls Dženkins, a u međuvremenu su u FMP prebačeni Ognjen Kuzmić i Filip Čović. Roster jeste raščišćen, ali Crvena zvezda i dalje pred sobom ima dug put do pronalaska stabilne forme pred sam finiš ligaškog dela sezone u ABA ligi i Evroligi. 
“Izašli smo iz teškog ciklusa u kome smo odigrali čak pet utakmica, a tokom utorka i srede pokušali smo da se osvežimo i oporavimo na prvom mestu jer imamo dosta rovitih i bolesnih igrača, te pripremimo za početak nacionalnog Kupa. Prvi meč je protiv beogradskog Radničkog. Na papiru smo favoriti, ali imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača i treba maksimalno oprezno pristupiti toj utakmici. Da se ne ponavljamo svake godine, zna se u kom formatu se igra Kup, tri utakmice u tri-četiri dana, ali i mogućnost da se osvoji trofej. Idemo utakmicu po utakmicu, naš cilj se zna, ali nismo jedini koji žele trofej i to u nepredvidivom takmičenju kakav je Kup Radivoja Koraća”, izjavio je Vladimir Štimac, koji je Kup Radivoja Koraća osvajao 2016. godine.

I Ognjen Dobrić je svestan važnosti trenutka i da posle nekih loših izdanja crveno-beli sada praktično imaju obavezu da u kratkom vremenskom periodu odigraju tri dobra meča kako bi obezbedili prvi trofej i tako stabilizovali poljuljano samopouzdanje.
”Kup Radivoja Koraća je uvek važan, ali ne treba zaboraviti da se igraju tri utakmice u kratkom vremenskom razmaku, i kao takav je uvek specifičan i donosi iznenađenja. Imali smo vrlo naporan period iza nas, sada treba da se pripremimo u hodu za nove izazove koji nas očekuju u narednih nekoliko dana. Ne treba gledati mnogo unapred, moramo jednostavno da idemo utakmicu po utakmicu. Borićemo se, imamo naše ciljeve, ali imaju ih i drugi na ovom turniru”, poručio je potencijalni reprezentativac Srbije u nastupajućim kvalifikacijama za Evrobasket.

Trener Šakota će utakmicu s Radničkim, ako to dozvoli rezultat, maksimalno da iskoristi kako bi šansu pružio nekim igračima s slabijom minutažom kako bi se rasteretili nosioci igre. Pre svih Lorenzo Braun, koji se pored nešto slabije forme poslednjih nedelja borio i sa visokom telesnom temperaturom pred meč u Baru. Takođe, nekih većih naprezanja biće oslobođeni i Bili Beron, koji je preskočio gostovanje Himkiju zbog umora, te Kevin Panter, koji je bio pod većim opterećenjem u izostanku Brauna i Berona. Većem prostoru mogu da se nadaju Ognjen Dobrić, ali Boriša Simanić, koga u poslednje vreme ima sve manje na parketu, te Nikola Jovanović, pošto se dosad nije izborio za minutažu kraj Kuzmića, Gista, Odža i Štimca... 

KUP RADIVOJA KORAĆA

Četvrtfinale

Četvrtak:

17.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -38,5) BKK Radnički (1,85)
19.30: (1,85) Mega Bemaks (hendikep – 24,5) Sloboda Užice

Petak:

17.00: (1,85) FMP Železnik (hendikep -27,5) Dinamik
19.30: (1,85) Partizan (hendikep -21,5) Borac Čačak

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara