Finiks otpustio Igora Kokoškova

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 08:48

Posle samo godinu dana...

Ništa novo u Arizoni, osim što Finiks mora da traži novog trenera. Sansi su ostali dosledni ne baš pohvalnoj praksi da svake sezone menjaju stručnjaka, pa su tako na kraju ove rešili da uruče otkaz Igoru Kokoškovu.

Prema informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država, rukovodstvo kluba je odlučilo da otpusti 47-godišnjeg Beograđanina posle razočaravajućih rezultata u osnovnom delu NBA lige, u kome je ekipa zabeležila samo 19 pobeda i 63 poraza, što je najlošiji učinak u istoriji franšize.

Izabrane vesti

Mada, teško da je samo Kokoškovangažovan prošlog maja – odgovoran za to, pošto osim Devina Bukera i Deanrea Ejtona Finiks nema nijednog košarkaša vrednog pažnje, oko koga bi gradio igru, a da odnosi u klubu nisu na zadovoljavajućem nivou pokazuje i podatak da je u prethodnih osam sezona promenjeno sedam trenera. Petorica su radila u minule četiri sezone i niko nije uspeo da napravi pomak. Uostalom, sam Finiks na plej-of čeka od 2010, a deluje da će se načekati, bez obzira na prognoze koji im, zajedno sa Klivlendom i Njujorkom, daju 14 odsto šansi da na predstojećem draftu angažuju prvog pika.

Kao mogući naslednik Igora Kokoškova pominje se Monti Vilijams, koji je doskora radio kao pomoćni trener u Filadelfiji, ali je problem taj što ga žele i Los Anđeles Lejkersi, koji gledaju i ka nekadašnjem Klivlendovom strategu, Tajronu Luu.

Podsetimo, Kokoškov je na Prvenstvu Evrope 2017. senzacionalno osvojio zlatnu medalju vodeći reprezentaciju Slovenije, a u NBA ligi je radio kao pomoćnik u Lejkersima, Detroitu, Finiksu (pet godina), Klivlendu, Orlandu i Juti.

FOTO: Reuters


tagovi

Igor KokoškovFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara