Boban Marjanović (©Fenerbahce Beko)
Boban Marjanović (©Fenerbahce Beko)

Fenerbahče ima najiskusniju centarsku liniju Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 11:33

Stigao je i njen najstariji član – Boban Marjanović

Juče najavljeno, u međuvremenu potvrđeno, sada ozvaničeno! Boban Marjanović se posle devet godina vratio u evropsku košarku i naredne sezone braniće boje Fenerbahčea.

Srpski centar je posle završenog ugovora sa Hjuston Roketsima odlučio da ipak okrene novo poglavlje u karijeri i u smiraj karijere se vrati na evropsko tlo, odakle je 2015. godine otišao kao jedan od najboljih centara Evrolige u opremi Crvene zvezde, sa prosečnim indeksom korisnosti oko 25.

Izabrane vesti

Fenerbahče je ovim potpisom verovatno kompletirao postavu, a već sada je jasno da će šampion Turske imati najiskusniju centarsku liniju u elitnom takmičenju. Boban Marjanović biće najstariji njen član sa 36 godina, Nikolo Meli i Sertač Šanli imaju po 33, a Kem Birč 32 leta.

Uprkos godinama, srpski centar biće tajno oružje Šarunasa Jasikevičijusa, naročito u duelima sa centrima njegovog gabarita poput Edija Tavaresa, Mustafe Fala, Jorgosa Papajanisa... Bobijev potpis privukao je izuzetnu pažnju ne samo evropskih medija, već ljudi zaduženih za društvene mreže kluba pošto je samo u najavi njegovog dolaska pušteno sedam objava.

Marjanović je celo leto proveo u intenzivnom radu, čekajući poziv iz NBA lige koji ipak nije stigao. Okrenuo se Evropi i brzo postigao dogovor sa istanbulskim velikanom koji i u ovoj sezoni ima najviše ambicije.



tagovi

Boban MarjanovićEvroligaKK FenerbahčeKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara