Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Gudurić ne igra protiv Zvezde… A umeo je da odigra baš dobro

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 11:09

Sada je povređen

Nećemo reći da je “srećna okolnost”, jer nije to nikada slučaj kada je reč o povredi, a posebno kada je reč o povredi bivšeg igrača Crvene zvezde. Međutim, stručni štab Janisa Sferopulosa svakako će imati jednu brigu manje pred meč trećeg kola Evrolige, jer Fenerbahče protiv crveno-belih neće moći da računa na Marka Gudurića.

Hendikep, ne mali, jer 29-godišnji košarkaš umeo je da protiv Zvezde odigra zaista dobro. Novembra 2022. joj je recimo ubacio 17 poena, februara iste godine 14, januara 2021. skromnijih 11, ali uz osam skokova… Januara prošle godine samo tri za 23 minuta i tada je Zvezda nanela Feneru onaj redak poraz u Istanbulu od 85:76.

Izabrane vesti

Kako bilo, srpski reprezentativac je na subotnjem gostovanju kod Jalovaspora zadobio povredu mišića i mada nema naznaka da je situacija ozbiljnije prirode moraće na kraće bolovanje. Veliko je pitanje i da li će moći da u četvrtak pomogne ekipi protiv Albe.

Pored Gudurića, trener turskog tima od ranije ne može da računa ni na usluge Skotija Vilbekna (koleno desne noge) ni Jigita Hamze Mestoglua (isto desno koleno). Ali nemojmo baš da pričamo da je Fener desetkovan, jer to je ipak tim koji je u prva dva kola savladao i Olimpijakos i Anadolu Efes. Imaju oni Vejda Boldvina, Najdžela Hejs-Dejvisa i Bonzija Kolsona da svakome zakomplikuju život.

Uostalom, Vilbekin je u ta dva meča uspeo da sakupi samo dva minuta, Gudurić je imao svojih 20 minuta po meču i bio odličan protiv Efesa kome je ubacio osam poena uz šest skokova i tri asistencije. Skromniji je bio protiv Olimpijakosa u kome je ubacio samo četiri poena.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK FenerbahčeMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara