Evroliga održala sastanak sa 11 liga: Nije bilo govora o promeni kalendara niti sistema takmičenja

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.11.20. | 16:58

Svi su izrazili želju da se sezona privede kraju

 Evroliga je ranije pozvala čelnike liga iz kojih dolaze klubovi koji učestvuju u oba ranga takmičenja da sednu za "isti sto" i da porazgovaraju o trenutnoj situaciji u evropskoj košarci i to se danas i dogodilo. Evroliga je razgovarala sa sportskim direktorima iz 11 domaćih šampionata preko video-linka kako bi razmenila poslednje informacije i videla situaciju na terenu.

Na sastanku su bili predstavnici ABA lige, ACB, Nemačke, Izraela, Turske, Grčke, Italije, Litvanije, Francuske, Belgije, kao i UBL koja je predstavljala klubove za prostora bivšeg Sovjetskog Saveza.

Izabrane vesti

Kao što smo i najavili, a sada je sve dobilo potvrdu, nije bilo razgovora o promeni kalendara niti sistema takmičenja.

Govorilo se o tržišnoj situaciji, pravilima u pojedinim regionima, odloženim utakmicama, njihovim brojem, o timovima koji imaju Covid-19 u svojim redovima, o broju pozitivnih igrača, sudija, kratkoročnim planovima, datumima za odložene utakmice, kao i restrikcijama Vlada država.

Svi okupljeni su izrazili zajedničko interesovanje da se sezona privede kraju, da se sarađuje koliko god je to moguće, a da se u isto vreme svi učesnici maksimalno zdravstveno zaštite.


tagovi

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara