Nikola Jović i Filip Petrušev (©Starsport)
Nikola Jović i Filip Petrušev (©Starsport)

Jović čeka sudbonosnu kontrolu: Nisam 100 odsto siguran da ću biti spreman, optimističan sam

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.24. | 21:22

"Ide na bolje, otok je spao, stvarno se nadam najboljem. Ne treba nikoga previše da respektujemo, pa ni Amerikance"

Iako je na reprezentativno okupljanje pred početak priprema za Olimpijske igre Nikola Jović došao sa čizmom oko levog zgloba, mlada nada Majamija nije skidala osmeh sa lica. Kao da mu je sve potaman, a ne da se iznad njega nadvio ozbiljan oblak sumnje kada je reč o nastupu na najvećoj smotri sportista. Ipak za momka rodom iz Lestera dovoljno zadovoljstvo pruža sama mogućnost da opet bude okružen ljudima sa kojima je prošlog leta sa Mundobasketa u Manili doneo srebro odličje.

Mada je bilo za očekivati da sa tim iskustvom sada predstavlja jednu od udarnih igli našeg tima, nezgodna povreda koju je zadobio u trenutku kada je već okončao sezonu je ozbiljno dovelo u pitanje njegov nastup u Francuskoj što je sasvim otvoreno i sam priznao.

Izabrane vesti

"Odlično sam, povreda koju sam zadobio ide na bolje, otok je skoro pa spao, ali čekaćemo još par dana kontrolni snimak i posle toga ćemo videti kako stoje stvari. Iskreno, nisam 100 posto siguran da ću igrati, ali stvarno verujem u to. Ako je i dalje loše i ne budem u mogućnosti da se spremim na vreme šta da se radi, to je jače od mene i tu ne mogu ništa. Međutim, stvarno se nadam, optimističan sam po tom pitanju i pored svega", rekao je Jović o svom stanju.

Pitanje koje se postavlja jeste kako je do ozlede uopšte i došlo.

"Završila se sezona, bio sam na individualnom treningu u Majamiju i pao sam čoveku na zglob. Uobičajena situacija prilikom takvih nezgoda."

Prijateljski zagrljaj sa svim reprezentativnim kolegama jasno potkepljuje zaključak da je u ovom okruženju svoj na svome i da mu nigde nije milije. Tim više što će sada uz sebe imati i Nikolu Jokiću.

"Stvarno ih sve volim, mnogo mi je drago što sam oko njih, kako u košarci tako i van nje. Sigurno da će se dolaskom najboljeg igrača na svetu dosta toga promeniti. Igraćemo drugačije, a takođe će nam i svima biti malo lakše. Ovo je tek početak, ali sam siguran da ćemo biti još bolji."

Odavno se već sa nestrpljenjem čeka na duel sa selekcijom SAD sa kojom ćemo pre otvaranja turnira, u Abu Dabiju, 17. jula, odigrati prijateljski duel. Iako dolaze u najboljem sastavu, Jović kao neko ko sa takvim aždajama igre prethodne dve sezone u NBA ligi, sigurno neće previše da ih resprektuje.

"Sigurno će nam pomoći sve te pripremne utakmice, ali ne zbog protivnika, već zbog nas. Svaka utakmice više će nam više i značiti na planu uigravanja. Neću Amerikance respektovati, a mislim da nikoga i ne treba da respektujemo. Činjenica je da su sve to sjajni igrači, ali mi idemo da pobedimo sve utakmice."

Deo američke reprezentacije neće biti njegov saigrač i dobar prijatelj, Džimi Batler, koji bi od naredne sezone mogao da promeni klub.

"Voleo bih da ostane, kao što bih voleo i ja da ostanem. Nikad se ne zna, to je tamo jedan veliki biznis. Sigurno da ga ljudi iz Majamija poštuju i žele da ostanu, ali dogovor je između njih."

Upitan je bio Jović i oko dvojice svojih zemljaka i imenjaka, Đurišića i Topića koje za tri dana očekuje NBA draft.

"Obojica su sjajni momci, neverovatni igrači. Mislim da Đurišića čak i potcenjuju ljudi. Ima sjajne fizikalije i sjajno čitanje igre. Nadam se da će dobiti šansu tamo i pokazati svima koliko vredi. Što se Topića tiče, nažalost ga je zadesila ta povreda, ali kada se vrati će sigurno pokazati koliko je dobar igrač."

Kao veliki ljubitelj fudbala, sutra će kao najveći navijač ispratiti presudni duel fudbalera Srbije na Evropskom prvenstvu. Čak, ima i svoju prognozu megdana sa Dancima.

"Predviđam 1:0 za nas i da će gol postići Mitrović glavom. To je najsigurnija opcija", završio je Jović.



tagovi

Nikola Jovićkošarkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara